Obedy a večere Prílohy Recepty Slané obedy/večere

Bravčové karé s pečenou zeleninou

Jedlo plné farieb – tak by sa dal charakterizovať dnešný recept. Bravčové karé samo o sebe nie je zložité na prípravu a spolu s pečenou zeleninkou je hotové za pár minút. Recept je vlastná improvizácia 🙂

Čo na to budeš potrebovať?

  • bravčové karé
  • červená paprika
  • žltá paprika
  • zelená paprika
  • cherry paradajky
  • mrkva
  • cuketa
  • múka
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • bazalka
  • oregano

Postup:

  1. Nakrájame si zeleninu – papriky na prúžky, paradajky na polovice, mrkvu na hranolčeky a cuketu na mesiačiky.
  2. Zeleninu poukladáme podľa farebnosti na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Okoreníme podľa chuti bazalkou a oreganom a trochu osolíme.
  4. Zeleninu pečieme na 180°C kým nebude mäkká a trochu opečená.
  5. Bravčové karé nakrájame na plátky, umyjeme a osušíme.
  6. Osolíme, okoreníme z každej strany a obalíme v múke.
  7. Na rozpálenej panvici s trocho oleja opekáme mäso kým sa nezatiahne.
  8. Potom ho pridáme ku zelenine a necháme dopiecť v rúre do mäkka.

Mäsko môžeš podávať aj s akoukoľvek inou prílohou napríklad so zeleninovým šalátom alebo opekanými zemiakmi.

Bravčové karé s pečenou zeleninou
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.