Jedlo plné farieb – tak by sa dal charakterizovať dnešný recept. Bravčové karé samo o sebe nie je zložité na prípravu a spolu s pečenou zeleninkou je hotové za pár minút. Recept je vlastná improvizácia 🙂
Čo na to budeš potrebovať?
- bravčové karé
- červená paprika
- žltá paprika
- zelená paprika
- cherry paradajky
- mrkva
- cuketa
- múka
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- bazalka
- oregano
Postup:
- Nakrájame si zeleninu – papriky na prúžky, paradajky na polovice, mrkvu na hranolčeky a cuketu na mesiačiky.
- Zeleninu poukladáme podľa farebnosti na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Okoreníme podľa chuti bazalkou a oreganom a trochu osolíme.
- Zeleninu pečieme na 180°C kým nebude mäkká a trochu opečená.
- Bravčové karé nakrájame na plátky, umyjeme a osušíme.
- Osolíme, okoreníme z každej strany a obalíme v múke.
- Na rozpálenej panvici s trocho oleja opekáme mäso kým sa nezatiahne.
- Potom ho pridáme ku zelenine a necháme dopiecť v rúre do mäkka.
Mäsko môžeš podávať aj s akoukoľvek inou prílohou napríklad so zeleninovým šalátom alebo opekanými zemiakmi.

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.