Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Medovo-horčicový šalát s kuracím mäsom

Medovo-horčicový šalát s kuracím mäsom je jeden z najlepších šalátov aké som kedy mala možnosť ochutnať! Naozaj. Čo sa týka zálievky, marinády na mäso a celkovo zložením šalátu. Recept od Tasty som mala dlho odložený v záložkách a som rada, že som ho nakoniec vyskúšala.

Čo na to budeš potrebovať?

  • rímsky/ľadový šalát
  • 1 červená cibuľa
  • 5-6 cherry paradajok
  • 1 avokádo
  • 100 g plátkovej slaniny
  • kuracie prsia
  • 5-6 PL medu
  • 4 PL dijonskej horčice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 PL olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3 PL vody

Postup:

  1. Kuracie mäso umyjeme, očistíme a dáme do misy.
  2. V druhej miske zmiešame med, horčicu, cesnak, olej, koreniny a poriadne zmiešame.
  3. Polovicu dressingu nalejeme na kuracie mäso, premiešame a necháme v chladničke odstáť aspoň 30 minút.
  4. Medzitým šalát natrháme na kúsky, červenú cibuľu nakrájame na pásiky, paradajky na osminky, avokádo na kocky alebo plátky.
  5. Slaninu na krájanú na kocky opražíme na suchej panvici a pridáme ku šalátu.
  1. Marinované mäsko opekáme na rozohriatej panvici, kým nechytí zlatistú farbu.
  2. Ak v miske z mäsa ešte zostala marináda nalejeme ju na panvicu a necháme ešte na slabom plameni prejsť, vďaka čomu vznikne omáčka.
  1. Zvyšný dressing zmiešame s trochou vody, vylejeme na šalát a premiešame.
Medovo-horčicový šalát s kuracím mäsom
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.