Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Pečený pstruh na masle

Ak máš rad/a ryby, tento recept je niečo pre teba. U nás viac letí tuniak alebo losos, ale dostali sme ako dar od známeho, pstruha, tak sme si ho pripravili na masle. Nechýbal ani citrón, ktorý neodmysliteľne patrí ku každej varenej, pečenej rybe. Pečený pstruh nie je náročný na prípravu.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 2 pstruhy
  • 1/2 masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 menšie citróny
  • soľ
  • mleté čierne korenie alebo korenie na ryby

Postup:

  1. Vyčistené ryby umyjeme a osúšíme papierovými útierkami.
  2. Osolíme a okoreníme z oboch strán aj vnútri ryby.
  3. Do zapekacej misy alebo pekáča poukladáme kúsky masla a nasekanú jarnú cibuľku.
  4. Na to uložíme pripravené ryby, do ktorých dáme plátky citrónu, cesnaku a pokvapkáme olivovým olejom.
  5. Zapekaciu misu alebo pekáč zakryjeme alobalom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180°C.

Ako prílohu k rybe môžete zvoliť domáce hranolky, zemiakovú kašu, zeleninový šalát alebo ju môžete podávať len tak samotnú.

Rybka bola pekne šťavnatá a nasiaknutá všetkými chuťami. Pri pstruhovi je však dôležité dávať pozor na drobné kosti.

Pečený pstruh na masle
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *