Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Fašírka s vajíčkom

Rolády robievam veľmi rada, odkedy som vyskúšala sladkú kakaovú roládu snažím sa vždy nájsť nový recept akú by som ešte vyskúšala. Cez víkend sme si vymysleli na obed fašírku – klasická mäsová roláda, v ktorej strede je ešte uvarené vajíčko natvrdo. Pomerne jednoduchý recept, ktorý sa v našej rodine zdržiava už dlho 🙂

Čo na to budeš potrebovať?

  • 1 kg mletého mäsa
  • 2 vajcia do zmesi + 5 vajec do rolády + 1 vajce na potretie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • strúhanka podľa potreby

Postup:

  1. V mise zmiešame mäso, soľ, korenie, 2 vajíčka a strúhanku podľa hustoty zmesi. Tá by nemala byť príliš riedka, ani veľmi tuhá.
  2. Pracovnú dosku posypeme strúhankou a z polovice mäsovej zmesi vytvarujeme plát v tvare obdĺžnika.
  3. Do stredu mäsového plátu vytvoríme pás z uvarených vajec natvrdo, ktoré sme predtým prekrojili na polovice.
  4. Mäsový plát z oboch strán preložíme do stredu tak, aby sme zakryli vajcia a vytvorili tak roládu.
  5. Postup opakujeme aj pri druhej polovici mäsovej zmesi.
  6. Obe rolády prenesieme na vymastený plech, prípadne vystlaný papierom na pečenie a potrieme vyšľahaným vajíčkom.
  7. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C do zlatista.
Fašírka s vajíčkom
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

2 komentár

    1. dobrý deň, ďakujem pekne 🙂 ospravedlňujem sa, zabudla som napísať množstvo, už je to opravené v recepte 🙂 použila som 1 kg mletého mäsa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.