Rolády robievam veľmi rada, odkedy som vyskúšala sladkú kakaovú roládu snažím sa vždy nájsť nový recept akú by som ešte vyskúšala. Cez víkend sme si vymysleli na obed fašírku – klasická mäsová roláda, v ktorej strede je ešte uvarené vajíčko natvrdo. Pomerne jednoduchý recept, ktorý sa v našej rodine zdržiava už dlho 🙂
Čo na to budeš potrebovať?
- 1 kg mletého mäsa
- 2 vajcia do zmesi + 5 vajec do rolády + 1 vajce na potretie
- soľ
- mleté čierne korenie
- strúhanka podľa potreby
Postup:
- V mise zmiešame mäso, soľ, korenie, 2 vajíčka a strúhanku podľa hustoty zmesi. Tá by nemala byť príliš riedka, ani veľmi tuhá.
- Pracovnú dosku posypeme strúhankou a z polovice mäsovej zmesi vytvarujeme plát v tvare obdĺžnika.
- Do stredu mäsového plátu vytvoríme pás z uvarených vajec natvrdo, ktoré sme predtým prekrojili na polovice.
- Mäsový plát z oboch strán preložíme do stredu tak, aby sme zakryli vajcia a vytvorili tak roládu.
- Postup opakujeme aj pri druhej polovici mäsovej zmesi.
- Obe rolády prenesieme na vymastený plech, prípadne vystlaný papierom na pečenie a potrieme vyšľahaným vajíčkom.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C do zlatista.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.
Zdravím, roládka vyzerá parádne, prosím aké množstvo je toho mäska?
dobrý deň, ďakujem pekne 🙂 ospravedlňujem sa, zabudla som napísať množstvo, už je to opravené v recepte 🙂 použila som 1 kg mletého mäsa