Cuketový tatarák

Patríte medzi milovníkov tataráku? A skúšali ste už bezmäsitý tatarák? Len pár ingrediencií, skvelý opečený chlebík k tomu a perfektný cuketový tatarák je na svete. Receptov na internete nájdete hneď niekoľko, ale ak sa snažíte zdravšie stravovať rozhodne vyskúšajte tento recept podľa Fitrecepty.sk, ktorý som si trochu ešte prispôsobila podľa seba.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 2 stredné cukety
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia červená cibuľa
  • 2 ČL dijonskej horčice
  • 1/2 ČL soli
  • 1-2 PL sójovej omáčky
  • 2 PL kečupu
  • mleté čierne korenie
  • mletá sladká paprika
  • pažítka

Postup:

  1. Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle, osolíme a necháme 10 minút postáť.
  2. Cuketu scedíme a vyžmýkame, aby sme sa zbavili prebytočnej vody.
  3. Na panvici rozohrejeme trochu oleja, na ktorom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu.
  4. Pridáme mletú sladkú papriku a minútku opražíme.
  5. Do panvice dáme cuketu spolu s horčicou, kečupom a sójovou omáčkou a varíme za občasného miešania 7-8 minút.
  6. Na záver pridáme prelisované strúčiky cesnaku, okoreníme a podľa chuti dosolíme a necháme ešte 2-3 minútky povariť.
  7. Hotový cuketový tatarák podávame na opečenom celozrnnom chlebíku posypaný pažítkou.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie:
– raňajkové inšpirácie, klikni TU,
inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Zdieľaj tento článok:

Leave a Reply