Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou

Soté je taká klasika, ktorú doma často pripravujem. Či už s ryžou, plackami alebo cestovinami na rôzne spôsoby. Recept od Fitrecepty.sk na skvelé kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou dopadol na výbornú a preto ho chcem odporúčiť aj tebe!

Čo na to budeš potrebovať?

  • 800 g kuracích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 1 PL olivového oleja
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • cesnakové korenie
  • 400 g brokolice
  • 250 ml vody
  • 100 g nivy (ja som dala celý trojuholník)
  • mlieko podľa potreby
  • 2 strúčiky cesnaku

Postup:

  1. Vo väčšom hrnci na rozpálenom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  2. Pridáme kúsky kuracích pŕs a miešame, kým mäso nezbledne.
  3. Okoreníme a necháme dusiť na slabšom plameni 20 minút. Počas dusenia kontrolujeme, občas premiešame a podlejeme trochou vody.
  4. Nakoniec mäso osolíme podľa chuti.
  5. V druhom hrnci udusíme menšie kúsky brokolice kým nezmäkne.
  6. Následne ju rozmixujeme aj s vodou, ktorá v hrnci zostala.
  7. Do vzniknutého pyré vmiešame nivu, prelisovaný cesnak a soľ.
  8. Ak treba pridáme trocha mlieka (ja som ešte pridala aj trochu múky na zahustenie omáčky).
  9. Keď je mäso hotové pridáme k nemu omáčku a necháme prebublať.

Soté podávame s ryžou, pšenom, pohánkou, cestovinamiči quinoou. Ja som si vybrala cestoviny, chcela som trochu zmenu a dobre mi to padlo. Najlepšie je, keď sa niva úplne nerozpustí a ostanú v omáčke jej malé kúsky – chuť je potom výraznejšia a dodáva jej jemnosť a krémovosť.

Znova trochu iné soté, na aké sme všetci zvyknutí. Pre mňa to bolo celkom prekvapivé a veľmi chutné jedlo.

Kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.