Koláče, dezerty Ovocné Recepty S krémom

Malinový cheesecake z rúry

Milujem cheesecake!!! Ako prvý som piekla cheesecake so slaným karamelom, čo mi pripomína, že by som ho tiež mala pridať na blog. Na narodeninovú oslavu som si však pripravila tento úžasný malinový cheesecake, recept mám od našej slovenskej kráľovnej cheesecake-ov Klaudie.

Čo na to budeš potrebovať?

Základ + náplň
  • 150 g maslových súšienok
  • 90 g masla
  • 500 g jemného tvarohu/mascarpone
  • 200 g kyslej smotany
  • 160 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • vanilkový extrakt/esencia
  • 1-2 PL hladkej múky

Postup:

  1. V mixéri rozdrvíme sušienky, pridáme maslo izbovej teploty a spolu pomixujeme.
  2. Zmes dáme na spodok formy (s priemerom 24 cm) vystlanou papierom na pečenie (papier dáme len na dno formy, okraje zostanú bez papiera).
  3. Sušienkovú zmes uhladíme najprv na okrajoch a potom rovnomerne rozmiestnime po celom spodku formy.
  4. V miske zmiešame všetky ostatné suroviny a rozmixujeme na hladký krém, ktorý by mal byť trochu riedkejší.
  5. Krém nalejeme na sušienkový základ a párkrát s ním pobúchame, aby nám zmizli vzduchové vuvlinky.
  6. Koláč pečieme na 150 – 160°C približne 35 minút (je dobré sledovať okraje, ktoré by mali byť do zlatista upečené a pevné, vtedy je koláč hotový). Vnútri sa môže trochu „želatínovo“ triasť, ale je to v poriadku. Po vychladnutí stuhne.
Malinové couli
  • 200 g malín
  • 4 PL cukru (podľa sladkosti malín)
  • 25 g solamylu (zemiakového škrobu)
  • 25 ml vody

Postup:

  1. Maliny prevaríme s cukrom a trochou vody.
  2. Keď sa úplne rozvaria, prepasírujeme ich cez sitko.
  3. Solyml rozmiešame vo vode a nalejeme do šťavy z malín.
  4. Minútku prevaríme, kým omáčka nezhustne a hotovú omáčku nalejeme na koláč (nemala by byť úplne horúca).
Malinový cheesecake
  • ovocie (jahody, maliny, …)
  • čokoláda

Postup:

  1. Hotový cheesecake ozdobíme podľa vlastného vkusu a necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie cez noc.

Ja som si množstvo trochu zvýšila, keďže som použila formu s priemerom 26 cm. Koláčik bol skvelý, naozaj mu veľmi pomohlo to, že zostal v chladničke cez noc. Pekne stuhol vnútri aj na povrchu. Chuť malín, ktoré som nechala trochu kyslejšie (nepridávala som veľa cukru) vytvorila skvelý kontrast so sladšou tvarohovou náplňou. Určite som ho nerobila poslednýkrat, odporúčam ho vyškúšať aj tebe.

Malinový cheesecake
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.