Ďalší recept od Dianky a jej appky Mňam (pre Android TU, pre IOS TU). Ak máš rad/a hokkaido alebo akúkoľvek inú tekvicu určite si prídeš na svoje. Ako prílohu si môžeš zvoliť čokoľvek – ja som použila tarhoňu, ale kľudne použi ryžu či pečené zemiaky, cestovinu alebo bulgur, quinou.
Čo na to budeš potrebovať?
- 300 g hokkaido tekvice
- 200 ml 10% smotany na varenie
- himalájska soľ
- štipka škorice
- mleté chilli
- mletý kumín
- kurkuma
- 230 g kuracích pŕs
- 1 PL (arašidového) oleja
- 1/3 ČL kajenského korenia
- 1 ČL dijonske horčice
- mleté čierne korenie
Postup:
- Tekvicu umyjeme a pečieme v celku pri teplote 180-200°C v závislosti od veľkosti približne 45 minút. Špajlou sa presvedčíme, či je tekvica hotová (ak ňou prejdeme ľahko až do stredu, tak ju môžeme vytiahnuť z rúry a nechať vychladnúť).
- Z tekvice odkrojíme 300 g, bez semiačok.
- Nakrájame ju na menšie kúsky a spolu so smotanou zmixujeme do jemnej hladkej konzistencie.
- Omáčku môžeme dochutiť kurkumou, kumínom, škoricou, chilli a soľou.
- Umyté kuracie prsia nakrájame na kocky, pridáme olej, dijonskú horčicu, soľ, mleté čierne korenie aj kajenské korenie a premiešame. Je dobré nechať mäso postáť v chladničke aspoň 15 minút, najlepšie cez noc.
- Následne mäsko opečieme na panvici. Servírujeme na omáčke.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.