Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Hokkaido omáčka s jemne korenistým kuracím mäskom

Ďalší recept od Dianky a jej appky Mňam (pre Android TU, pre IOS TU). Ak máš rad/a hokkaido alebo akúkoľvek inú tekvicu určite si prídeš na svoje. Ako prílohu si môžeš zvoliť čokoľvek – ja som použila tarhoňu, ale kľudne použi ryžu či pečené zemiaky, cestovinu alebo bulgur, quinou.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 300 g hokkaido tekvice
  • 200 ml 10% smotany na varenie
  • himalájska soľ
  • štipka škorice
  • mleté chilli
  • mletý kumín
  • kurkuma
  • 230 g kuracích pŕs
  • 1 PL (arašidového) oleja
  • 1/3 ČL kajenského korenia
  • 1 ČL dijonske horčice
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Tekvicu umyjeme a pečieme v celku pri teplote 180-200°C v závislosti od veľkosti približne 45 minút. Špajlou sa presvedčíme, či je tekvica hotová (ak ňou prejdeme ľahko až do stredu, tak ju môžeme vytiahnuť z rúry a nechať vychladnúť).
  2. Z tekvice odkrojíme 300 g, bez semiačok.
  3. Nakrájame ju na menšie kúsky a spolu so smotanou zmixujeme do jemnej hladkej konzistencie.
  4. Omáčku môžeme dochutiť kurkumou, kumínom, škoricou, chilli a soľou.
  5. Umyté kuracie prsia nakrájame na kocky, pridáme olej, dijonskú horčicu, soľ, mleté čierne korenie aj kajenské korenie a premiešame. Je dobré nechať mäso postáť v chladničke aspoň 15 minút, najlepšie cez noc.
  6. Následne mäsko opečieme na panvici. Servírujeme na omáčke.
Hokkaido omáčka s jemne korenistým kuracím mäskom
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *