Obedy a večere Recepty Sladké obedy/večere

Makové šúľance

Tvarohové cesto sa dá využiť na prípravu rôznych jedál ako napríklad pizza, langoše, tvarohové guľky s ovocím, ale aj šúľance. Inšpiráciu pre tento recept som zobrala na stránke Fitrecepty.sk, kde bol originál recept na makové šúľance z tvarohového cesta. Ja som si ho trošku pozmenila podľa toho, čo som mala doma a to nasledovne.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 500 g jemného tvarohu
  • 380 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • mletý mak (podľa chuti)
  • kryštálový alebo práškový cukor (podľa chuti)
  • maslo

Postup:

  1. V mise zmiešame celé vajcia s tvarohom.
  2. Pridáme múku a premiešame na jednotnú hmotu.
  3. Cesto prenesieme na pomúčenú pracovnú dosku a ešte rukami spracujeme na hladké cesto.
  4. Rozdelíme ho na 4 časti, z ktorých vytvarujeme valčeky. Z nich následne odkrajujeme menšie šúľance, ktoré ešte môžeme rukami vytvarovať.
  5. Hotové šúľance vložíme do vriacej vody so štipkou soli a keď vyplávajú na povrch necháme ich variť ešte približne 4 minúty.
  6. Uvarené šúľance scedíme a prepláchneme studenou vodou.
  7. V mixéri zmiešame mak spolu s cukrom a pridáme ku šúľancom.
  8. Na záver ešte polejeme roztopeným maslom a premiešame.

Jednoduché tvarohové cesto, z ktorého vzniknú takéto krásne a chutné šúľance. Ak nemáš rada mak, môžeš si ich posypať napríklad pomletými orechmi alebo kakaom.

Makové šúľance
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.