Vo všeobecnosti nie som milovníkom klasického kotlíkového gulášu. Ak však ide o hustejšiu gulášovú omáčku k mäsu, nikdy neodmietnem. Keď som bola malá, mamina zvykla pripravovať guláš s kečupom, ktorý mi vždy veľmi chutil. Doma som ho pripravila tiež a musím povedať, že sa naozaj veľmi podaril. Úplne mi to pripomenulo mamininu kuchyňu 🙂
Čo na to budeš potrebovať?
- 500 g bravčového mäsa (pliecko alebo stehno)
- 1 cibuľu
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá sladká paprika
- 1 ČL majoránky
- 1 malá fľaška kečupu
- 2 zemiaky
Postup:
- Mäso umyjeme, odstránime z neho mastnejšie časti a nakrájame na malé kocky.
- Vo väčšom hrnci na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľku na kocky do sklovita a pridáme mäso.
- Osolíme, okoreníme, posypeme mletou sladkou paprikou a chvíľu orestujeme.
- Zemiaky ošúpeme, nakrájame na osminky a pridáme k mäsu.
- Mäso zalejeme vodou podľa množstva omáčky a dusíme, kým nie je mäkké. Počas dusenia môžeme vodu dolievať podľa potreby.
- Keď sú zemiaky uvarené popučíme ich vidličkou, čím dosiahneme zahustenie omáčky.
- Pridáme kečup a premiešame. Ak je omáčka stále riedka môžeme zahustiť 1 PL solamylu rozmiešaným v troche vody.
- Na záver pridáme majoránku a necháme omáčku prebublať.
Guláš s kečupom je vhodné podávať so zemiakovými plackami, zemiakovou kašou s jarnou cibuľkou alebo s parenou knedľou. Výber je len na tebe 🙂

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.