Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Guláš s kečupom

Vo všeobecnosti nie som milovníkom klasického kotlíkového gulášu. Ak však ide o hustejšiu gulášovú omáčku k mäsu, nikdy neodmietnem. Keď som bola malá, mamina zvykla pripravovať guláš s kečupom, ktorý mi vždy veľmi chutil. Doma som ho pripravila tiež a musím povedať, že sa naozaj veľmi podaril. Úplne mi to pripomenulo mamininu kuchyňu 🙂

Čo na to budeš potrebovať?

  • 500 g bravčového mäsa (pliecko alebo stehno)
  • 1 cibuľu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá sladká paprika
  • 1 ČL majoránky
  • 1 malá fľaška kečupu
  • 2 zemiaky

Postup:

  1. Mäso umyjeme, odstránime z neho mastnejšie časti a nakrájame na malé kocky.
  2. Vo väčšom hrnci na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľku na kocky do sklovita a pridáme mäso.
  3. Osolíme, okoreníme, posypeme mletou sladkou paprikou a chvíľu orestujeme.
  4. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na osminky a pridáme k mäsu.
  5. Mäso zalejeme vodou podľa množstva omáčky a dusíme, kým nie je mäkké. Počas dusenia môžeme vodu dolievať podľa potreby.
  6. Keď sú zemiaky uvarené popučíme ich vidličkou, čím dosiahneme zahustenie omáčky.
  7. Pridáme kečup a premiešame. Ak je omáčka stále riedka môžeme zahustiť 1 PL solamylu rozmiešaným v troche vody.
  8. Na záver pridáme majoránku a necháme omáčku prebublať.

Guláš s kečupom je vhodné podávať so zemiakovými plackami, zemiakovou kašou s jarnou cibuľkou alebo s parenou knedľou. Výber je len na tebe 🙂

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.