Klasická smotanová torta už na blogu je, ale trio torta? Inšpirovala som sa podľa Helenky, ktorý pečie ozaj veľmi chutné dezerty a ešte k tomu vizuálne perfektné. Recept som si prispôsobila podľa seba a prerobila ho na falošné tiramisu, hoci žiadne amaretto v torte nie je. Trio torta pozostáva z 3 farebných vrstiev prekladaných piškótami a ovocím.
Čo na to budeš potrebovať?
- 2 balenia piškót (alebo 1 veľké)
- 500 ml mlieka
- 1 Proteínový puding Dr. Oetker – vanilka
- 1 Proteínový puding Dr. Oetker – čokoláda
- 250 g jemného tvarohu
- 100 g zmäknutého masla
- 250 ml smotany na šľahanie
- 4-6 PL práškového cukru
- šálka jemného espressa
- ovocie podľa chuti (jahody, kiwi, maliny, banán, …)
- kakao na posypanie
Postup:
- Obidva pudingy uvaríme tak, že v 250 ml mlieka uvaríme pudingový prášok spolu s 1-2 PL cukru a necháme vychladnúť.
- Ovocie nakrájame na malé kúsky.
- Uvaríme jemnú kávu a dolejeme trochu horúcej vody, aby jej bolo dostatok na namáčanie všetkých piškót.
- Smotanu na šľahanie spolu s trocho ucukeu vymiešame do pevnej šľahačky.
- V miske rozmixujeme 50 g masla, pridáme polovicu tvarohu (125 g) a rozmixujeme.
- Postupne do zmesi pridávame po lyžiciach vychladnutý vanilkový puding a rozmixujeme do jednotného krému.
- To isté urobíme aj s čokoládovým pudingom.
- Na dno tortovej formy naukladáme piškóty, ktoré sme si namočili do kávy.
- Na ne nanesieme čokoládový krém a pridáme vrstvu ovocia.
- Znova poukladáme namočené piškóty v káve, nanesieme vanilkový krém a vrstvu ovocia.
- Poukladáme poslednú vrstvu ovocia, nanesieme šľahačku a na ňu uložíme piškóty namočené v káve.
- Celú tortu ešte posypeme kakaom a necháme v chladničke poriadne stuhnúť.
Osviežujúci dezert plný rôznych chutí, ovocia a kávy.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.