Koláče, dezerty Ovocné Recepty S krémom

Trio piškótová torta

Klasická smotanová torta už na blogu je, ale trio torta? Inšpirovala som sa podľa Helenky, ktorý pečie ozaj veľmi chutné dezerty a ešte k tomu vizuálne perfektné. Recept som si prispôsobila podľa seba a prerobila ho na falošné tiramisu, hoci žiadne amaretto v torte nie je. Trio torta pozostáva z 3 farebných vrstiev prekladaných piškótami a ovocím.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 2 balenia piškót (alebo 1 veľké)
  • 500 ml mlieka
  • 1 Proteínový puding Dr. Oetker – vanilka
  • 1 Proteínový puding Dr. Oetker – čokoláda
  • 250 g jemného tvarohu
  • 100 g zmäknutého masla
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 4-6 PL práškového cukru
  • šálka jemného espressa
  • ovocie podľa chuti (jahody, kiwi, maliny, banán, …)
  • kakao na posypanie

Postup:

  1. Obidva pudingy uvaríme tak, že v 250 ml mlieka uvaríme pudingový prášok spolu s 1-2 PL cukru a necháme vychladnúť.
  2. Ovocie nakrájame na malé kúsky.
  3. Uvaríme jemnú kávu a dolejeme trochu horúcej vody, aby jej bolo dostatok na namáčanie všetkých piškót.
  4. Smotanu na šľahanie spolu s trocho ucukeu vymiešame do pevnej šľahačky.
  5. V miske rozmixujeme 50 g masla, pridáme polovicu tvarohu (125 g) a rozmixujeme.
  6. Postupne do zmesi pridávame po lyžiciach vychladnutý vanilkový puding a rozmixujeme do jednotného krému.
  7. To isté urobíme aj s čokoládovým pudingom.
  8. Na dno tortovej formy naukladáme piškóty, ktoré sme si namočili do kávy.
  9. Na ne nanesieme čokoládový krém a pridáme vrstvu ovocia.
  10. Znova poukladáme namočené piškóty v káve, nanesieme vanilkový krém a vrstvu ovocia.
  11. Poukladáme poslednú vrstvu ovocia, nanesieme šľahačku a na ňu uložíme piškóty namočené v káve.
  12. Celú tortu ešte posypeme kakaom a necháme v chladničke poriadne stuhnúť.

Osviežujúci dezert plný rôznych chutí, ovocia a kávy.

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Trio piškótová torta

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *