Bez ovocia Koláče, dezerty Recepty S krémom

Kinder rez

Hoci sa nepodaril úplne podľa mojich predstáv, veľa z vás si pýtalo recept a tak som sa rozhodla ho nakoniec pridať. Určite ho ešte raz vyskúšam a potom vám tu pridám aj krajšiu fotku, aby z toho bol naozajstný kinder rez. Recept však ostáva taký istý a môžem vás ubezpečiť, že chuťovo je koláčik naozaj skvelý. Recept mám z FB stránky Chutný.tv.

Čo na to budeš potrebovať?

Korpus
  • 200 g zmäknutého masla
  • 140 g kryštálového cukru
  • 4 vajcia
  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g pomletých orechov/strúhaného kokosu

Postup:

  1. Maslo vyšľaháme ručným mixérom spolu s cukrom na penu.
  2. Postupne po jednom do maslovej zmesi zašľaháme vajíčka.
  3. Pridáme roztopenú čokoládu spolu s orechmi a vymiešame cesto.
  4. Korpus vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180°C približne 30 minút.
  5. Hotový korpus necháme vychladnúť.
Krém z mliečnej čokolády
  • 300 g mliečnej čokolády
  • 300 ml smotany na šľahanie 33%
  • 250 g mascarpone (v pôvodnom recepte nie je, ale odporúčam ho použiť, aby sa vám nestalo to, čo mne – krém sa nedal vyšľahať úplne)

Postup:

  1. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a zalejeme zohriatou smotanou.
  2. Poriadne premiešame, aby sa všetká čokoláda roztopila a necháme 1 hodinu vychladnúť v chladničke.
  3. Čokoládový krém vyšľaháme a na záver doň zamiešame mascarpone.
Krém z bielej čokolády
  • 100 g bielej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie 33%
  • 250 g mascarpone
  • 3 PL kávy (môže, nemusí byť)

Postup:

  1. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a zalejeme zohriatou smotanou.
  2. Poriadne premiešame, aby sa všetká čokoláda roztopila a necháme 1 hodinu vychladnúť v chladničke.
  3. Čokoládový krém vyšľaháme a na záver doň zamiešame mascarpone.
  4. Na záver do krému zamiešame kávu.
Čokoládová ganache
  • 200 g čokolády na varenie
  • 200 ml smotany na šľahanie

Postup:

  1. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a zalejeme zohriatou smotanou.
  2. Poriadne premiešame, aby sa všetká čokoláda roztopila.
Kinder rezy
  1. Na vychladnutý korpus natrieme najprv krém z mliečnej čokolády a necháme v chladničke, kým kúsok nestuhne.
  2. Potom naň nanesieme krém z bielej čokolády a tiež chvíľu necháme v chladničke.
  3. Na záver koláč polejeme čokoládovou ganache a celý koláč necháme v chladničke stuhnúť pár hodín.

Koláčik je chuťovo skvelý a ja rozmýšľam, že keď ho znova pripravím vyskúšam ho poskladať trochu inak, aby sa viac podobal na Kinder Pingui 🙂

Kinder rez
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.