Hoci sa nepodaril úplne podľa mojich predstáv, veľa z vás si pýtalo recept a tak som sa rozhodla ho nakoniec pridať. Určite ho ešte raz vyskúšam a potom vám tu pridám aj krajšiu fotku, aby z toho bol naozajstný kinder rez. Recept však ostáva taký istý a môžem vás ubezpečiť, že chuťovo je koláčik naozaj skvelý. Recept mám z FB stránky Chutný.tv.
Čo na to budeš potrebovať?
Korpus
- 200 g zmäknutého masla
- 140 g kryštálového cukru
- 4 vajcia
- 100 g horkej čokolády
- 100 g pomletých orechov/strúhaného kokosu
Postup:
- Maslo vyšľaháme ručným mixérom spolu s cukrom na penu.
- Postupne po jednom do maslovej zmesi zašľaháme vajíčka.
- Pridáme roztopenú čokoládu spolu s orechmi a vymiešame cesto.
- Korpus vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180°C približne 30 minút.
- Hotový korpus necháme vychladnúť.
Krém z mliečnej čokolády
- 300 g mliečnej čokolády
- 300 ml smotany na šľahanie 33%
- 250 g mascarpone (v pôvodnom recepte nie je, ale odporúčam ho použiť, aby sa vám nestalo to, čo mne – krém sa nedal vyšľahať úplne)
Postup:
- Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a zalejeme zohriatou smotanou.
- Poriadne premiešame, aby sa všetká čokoláda roztopila a necháme 1 hodinu vychladnúť v chladničke.
- Čokoládový krém vyšľaháme a na záver doň zamiešame mascarpone.
Krém z bielej čokolády
- 100 g bielej čokolády
- 200 ml smotany na šľahanie 33%
- 250 g mascarpone
- 3 PL kávy (môže, nemusí byť)
Postup:
- Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a zalejeme zohriatou smotanou.
- Poriadne premiešame, aby sa všetká čokoláda roztopila a necháme 1 hodinu vychladnúť v chladničke.
- Čokoládový krém vyšľaháme a na záver doň zamiešame mascarpone.
- Na záver do krému zamiešame kávu.
Čokoládová ganache
- 200 g čokolády na varenie
- 200 ml smotany na šľahanie
Postup:
- Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a zalejeme zohriatou smotanou.
- Poriadne premiešame, aby sa všetká čokoláda roztopila.
Kinder rezy
- Na vychladnutý korpus natrieme najprv krém z mliečnej čokolády a necháme v chladničke, kým kúsok nestuhne.
- Potom naň nanesieme krém z bielej čokolády a tiež chvíľu necháme v chladničke.
- Na záver koláč polejeme čokoládovou ganache a celý koláč necháme v chladničke stuhnúť pár hodín.
Koláčik je chuťovo skvelý a ja rozmýšľam, že keď ho znova pripravím vyskúšam ho poskladať trochu inak, aby sa viac podobal na Kinder Pingui 🙂

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.