Obedy a večere Prílohy Recepty Slané obedy/večere

Losos na masle s ružičkovým kelom

Jednoduchý na prípravu a hotový za pár minút! Losos je rybka, s ktorou sa netreba dlho prplať a môžeš mať chutnú a zdravú večeru hotovú raz-dva. Recept je znova moja vlastná improvizácia. Losos na masle je jedno z jedál, ktoré u nás doma máme radi.

Čo na to budeš potrebovať?

  • losos
  • 500 g ružičkového kelu
  • 4 plátky Schwarzwaldskej šunky
  • 1 menšia cibuľa
  • hrsť parmezánu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 citrón
  • 3 PL masla

Postup:

  1. Lososa zbavíme šupín, umyjeme a osušíme. Nakrájame na menšie filety.
  2. Na panvici roztopíme maslo.
  3. Lososa osolíme, okoreníme z oboch strán a jednotlivé kúsky položíme na panvicu kožou nadol.
  4. Keď je koža opečená lososa otočíme na druhú stranu, kým chytí farbu. Hotového lososa dáme bokom.
  5. Na tej istej panvici, kde sme robili lososa orestujeme nakrájanú cibuľku spolu s nakrájanou šunkou.
  6. Pridáme ružičkový kel, ktorý sme predtým trochu povarili (nemusí byť uvarený úplne do mäkka, dorobí sa na panvici).
  7. Okoreníme, pridáme šťavu z polovice citróna a na záver pridáme nastrúhaný parmezán (ten môžeme pridať aj pri servírovaní).
  8. Lososa nezabudneme pokvapkať citrónovou šťavou.

Jednoduchý a chutný recept hotový za pár minút.

Losos na masle s ružičkovým kelom
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.