Jednoduchý na prípravu a hotový za pár minút! Losos je rybka, s ktorou sa netreba dlho prplať a môžeš mať chutnú a zdravú večeru hotovú raz-dva. Recept je znova moja vlastná improvizácia. Losos na masle je jedno z jedál, ktoré u nás doma máme radi.
Čo na to budeš potrebovať?
- losos
- 500 g ružičkového kelu
- 4 plátky Schwarzwaldskej šunky
- 1 menšia cibuľa
- hrsť parmezánu
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 citrón
- 3 PL masla
Postup:
- Lososa zbavíme šupín, umyjeme a osušíme. Nakrájame na menšie filety.
- Na panvici roztopíme maslo.
- Lososa osolíme, okoreníme z oboch strán a jednotlivé kúsky položíme na panvicu kožou nadol.
- Keď je koža opečená lososa otočíme na druhú stranu, kým chytí farbu. Hotového lososa dáme bokom.
- Na tej istej panvici, kde sme robili lososa orestujeme nakrájanú cibuľku spolu s nakrájanou šunkou.
- Pridáme ružičkový kel, ktorý sme predtým trochu povarili (nemusí byť uvarený úplne do mäkka, dorobí sa na panvici).
- Okoreníme, pridáme šťavu z polovice citróna a na záver pridáme nastrúhaný parmezán (ten môžeme pridať aj pri servírovaní).
- Lososa nezabudneme pokvapkať citrónovou šťavou.
Jednoduchý a chutný recept hotový za pár minút.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.