Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Cestoviny s paradajkovo-mozzarellovou omáčkou

Súčasťou zdravého životného štýlu je pestrá a vyvážená strava. Práve také recepty nájdeš u mojej obľúbenej FitnessGuru, odkiaľ je aj tento recept na skvelé cestoviny s omáčkou.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 120 g celozrnných cestovín
  • 1 a 1/2 šálky nakrájaných paradajok na menšie kúsky
  • 125 g mozzarelly light
  • 1 červená cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL domáceho kečupu/pretlaku
  • 1 PL trstinového cukru
  • 1 vetvičku čerstvého tymiánu
  • hrsť čerstvej bazalky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej

Postup:

  1. Cestoviny uvaríme v mierne osolenej vode.
  2. Na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja zľahka opečieme cibuľu nakrájanú na kocky s plátkami cesnaku.
  3. Pridáme nakrájané paradajky (bez šupky), kečup/pretlak, cukor, bazalku a tymián a premiešame.
  4. Osolíme, okoreníme a keď omáčka začne vrieť stíšime plameň na minimum.
  5. Miešame dovtedy, kým sa omáčka nezredukuje a nebude hustá – asi 10-15 minút.
  6. Pred dokončením omáčky pridáme ešte nakrájanú mozzarellu na malé kocky a necháme trochu rozpustiť.

Výborná domáca omáčka, ktorá sa hodí na všetky druhy cestovín. Môžeš použiť penne, ale aj so špagetami je perfektná.

Celozrnné cestoviny s paradajkovo-mozzarelovou omáčkou
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.