Fitshaker mi tentokrát pripomenul recept na toto soté z kuracích pŕs na mexický spôsob. Kombinácia fazuliek v paradajkovej omáčke, kukurice a kuracieho mäsa je nebíčko!!!
Čo na to budeš potrebovať?
- 500 g kuracích pŕs
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 ml olivového oleja
- morská/himalájska soľ
- mleté čierne korenie
- 1/2 ČL mletej červenej papriky – sladkej
- 1/2 ČL mletej červenej papriky – pálivej
- 400 g červenej(bielej fazule v paradajkovej omáčke
- 340 g sterilizovanej kukurice
- 500 g paradajkového pyré
Postup:
- Cesnak nakrájame na malé kúsky.
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
- Vo väčšej panvici rozpálime olivový olej a na malom stupni opražíme cesnak do zlatista.
- Pridáme mäso a restujeme do biela 2 minúty.
- Osolíme, okoreníme a posypeme paprikami. Poriadne premiešame a restujeme ďalšie 2-3 minúty.
- K mäsu pridáme fazuľu v paradajkovej omáčke aj so šťavou.
- Pridáme prepláchnutú kukuricu bez nálevu a poriadne premiešame.
- Nakoniec pridáme do panvice paradajkové pyré.
- Všetko zamiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme variť 10-15 minút kým mäso nezmäkne a neprepoja sa všetky chute.
Mexické kuracie soté môžeme podávať s ryžou alebo v celozrnnej tortile či pita chlebe. Ak máš rada štiplavejšie mexické jedlá, pridaj si do omáčky chilli alebo srirrachu.

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.