Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Mexické kuracie soté

Fitshaker mi tentokrát pripomenul recept na toto soté z kuracích pŕs na mexický spôsob. Kombinácia fazuliek v paradajkovej omáčke, kukurice a kuracieho mäsa je nebíčko!!!

Čo na to budeš potrebovať?

  • 500 g kuracích pŕs
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 ml olivového oleja
  • morská/himalájska soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1/2 ČL mletej červenej papriky – sladkej
  • 1/2 ČL mletej červenej papriky – pálivej
  • 400 g červenej(bielej fazule v paradajkovej omáčke
  • 340 g sterilizovanej kukurice
  • 500 g paradajkového pyré

Postup:

  1. Cesnak nakrájame na malé kúsky.
  2. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
  3. Vo väčšej panvici rozpálime olivový olej a na malom stupni opražíme cesnak do zlatista.
  4. Pridáme mäso a restujeme do biela 2 minúty.
  5. Osolíme, okoreníme a posypeme paprikami. Poriadne premiešame a restujeme ďalšie 2-3 minúty.
  6. K mäsu pridáme fazuľu v paradajkovej omáčke aj so šťavou.
  7. Pridáme prepláchnutú kukuricu bez nálevu a poriadne premiešame.
  8. Nakoniec pridáme do panvice paradajkové pyré.
  9. Všetko zamiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme variť 10-15 minút kým mäso nezmäkne a neprepoja sa všetky chute.

Mexické kuracie soté môžeme podávať s ryžou alebo v celozrnnej tortile či pita chlebe. Ak máš rada štiplavejšie mexické jedlá, pridaj si do omáčky chilli alebo srirrachu.

Mexické kuracie soté
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.