Ostatné Recepty

Domáca tatarská omáčka

Raz za čas si doprajeme k jedlám klasickú tatarskú omáčku, ale počuli ste už o domácej tatarke? Verím, že áno, ale ak ste ešte nenabrali odvahu ju vyskúšať pripraviť, neváhajte 🙂 Je fakt skvelá, aj keď teda Hellmanns je Hellmanns, ale ku vyprážanému syru alebo režňom.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 200 ml oleja
  • 1 vajce
  • 4-5 menších kyslých uhoriek
  • jarná cibuľka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 ČL worchesterovej omáčky
  • 2 ČL octu
  • 1 Čl horčice

Postup:

  1. Do nádobky nalejeme ocot a pridáme vajíčko.
  2. Žĺtok zakryjeme tyčovým mixérom a mixujeme asi 10 sekúnd, kým sa nezačne tvoriť hustá hmota. Ešte chvíľu mixujeme, kým sa všetok olej nespojí s touto hmotou a vznikne tak majonéza.
  3. Pridáme najemno nakrájanú cibuľku s kyslými uhorkami, worchesterovú omáčku, ocot, horčicu, soľ a korenie a poriadne zamiešame.
  4. Pred podávaním necháme tatarskú omáčku aspoň 30 minút odstáť v chladničke.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a  😉

Ak hľadáš ďalšie recepty na dressingy či ostatné dobroty, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.