Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Ratatouille

Kto ešte nikdy v živote nevyskúšal ratatouille robí najväčšiu chybu v živote. Úprimne, aj ja som si myslela, že jedlo zložené iba zo zeleniny nemôže byť také dobré ako keď máme na tanieri mäso, ale opak je pravdou. Ratatouille sa stalo jedným z jedál, ktoré budem variť pravidelne a tak som si ho obľúbila, že sa vždy zje veľmi rýchlo keď ho pripravím. Inak recept som objavila v kuchárke Z fitka do kuchyne špeciál 2 od Fitshaker.sk.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 2 ks menšej uvarenej cvikle
  • 3 paradajky
  • 1 žltú papriku
  • 1 strednú cuketu
  • 100-150 ml paradajkového pretlaku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 červené cibule
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

Postup:

  1. Zeleninu si nakrájame na kolieska.
  2. Na dno zapekacej misy dáme paradajkový pretlak, pridáme pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie a všetko spolu premiešame.
  3. Zmes necháme trochu prebublať na slabšom plameni a uhladíme.
  4. Zeleninu striedavo kladieme do zapekacej misy čo najbližšie k sebe, kým ju celý nezaplníme.
  5. Nakoniec všetko pokvapkáme olejom, dochutíme soľou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200°C na 20-25 minút.
  6. Podávame s pečivom napríklad s celozrnným
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.