Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Jelenie mäso na gulášovej omáčke so zemiakovou kašou

Voči divine som vždy mala rešpekt a nikdy som k tomuto druhu mäsa nemala blízko. Avšak dostalo sa ku nám jelenie mäso a tak som ho pripravila s gulášovou omáčkou a zemiakovou kašou. Recept som objavila na stránke recepty.chytrazena.cz.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 500 g jelenieho mäsa
  • 1,5 l slepačieho vývaru
  • 2 cibule
  • 100 g slaniny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL hladkej múky
  • 2 ČL mletej červenej papriky – sladkej
  • 3-4 PL jemného kečupu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • drvená rasca
  • majoránka
  • 1-2 PL hladkej múky

Postup:

  1. Mäso umyjeme, očistíme od blán a nežiadúcich častí a nakrájame na malé kocky.
  2. V hrnci na troške rozpáleného oleja opražíme slaninku nakrájanú na malé kocky.
  3. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a chvíľu opražíme.
  4. Do hrnca pridáme mäso a krátko za stáleho miešania orestujeme zo všetkých strán.
  5. Osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou, drvenou rascou a majoránkou.
  6. Podlejeme 2 naberačkami uvareného vývaru a za občasného miešania dusíme pod pokrievkou kým mäso nezmäkne. Počas dusenia podlievame vývarom, kým sa neminie.
  7. Keď mäso zmäkne ešte ho trochu podlejeme vodou podľa toho, koľko omáčky chceme a necháme prevrieť.
  8. Na záver omáčku zahustíme múkou rozmiešanou v troche vody a pridáme prelisovaný cesnak.
  9. Necháme ešte chvíľu prevrieť a odstavíme z ohňa.

Hotové mäsko s omáčkou môžeme podávať so zemiakovou kašou, knedľou alebo cestovinami. Na to, že divinu veľmi nemusím musím priznať, že toto jedlo mi veľmi chutilo. Omáčka sa podarila parádne a mäsko bolo krásne mäkké.

Jelenie mäso na gulášovej omáčke so zemiakovou kašou
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *