Chilli con carne

Úžasné chilli con carne už došlo aj na mňa. Inšpirovala som sa podľa receptu na známom portáli varecha.sk a konečne som toto známe jedlo vyskúšala aj ja. Prekvapila ma „tajná“ ingrediencia – čokoláda a obávala som sa, čo za chuť dodá tomuto jedlu, ale musím uznať, že to k sebe neskutočne ide.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 1 cibuľa
  • 500 g mletého mäsa
  • 1 veľká konzerva lúpaných paradajok
  • 1 konzerva mexickej zmesi (fazuľa + kukurica)
  • 190 g pretlaku
  • 1 kocka horkej čokolády
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • chilli korenie

Postup:

  1. Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na troche oleja. Pridáme pretlak, premiešame a restujeme ďalšie 2-3 minútky.
  2. Pridáme mleté mäso a počkáme, kým sa trochu zatiahne a obalí v zmesi cibule s pretlakom.
  3. Do panvice/hrnca prilejeme lúpané paradajky a mexickú zmes. Zalejeme vodou podľa požadového množstva omáčky a podusíme asi 15 minút.
  4. Dosolíme, okoreníme, pridáme chilli korenie a zamiešame.
  5. Na záver pridáme jednu kocku čokolády, ktorá dodá jedlu zaujímavú chuť a máme hotovo.

Chilli con carne podávame s ryžou prípadne s chlebovou plackou alebo tortillou.

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Zdieľaj tento článok:

Leave a Reply