V októbri som vám predstavila niekoľko receptov s orieškovým maslom od Infinuty.sk a ešte mi zostalo trochu mandľového masla, tak som sa rozhodla ho využiť ešte pred Vianocami (aj keď recept vám pridávam až po nich) a pripravila som tieto neskutočne jemné cupcakes s šľahačkou na povrchu.
Čo na to budeš potrebovať? (cca 20 ks)
- 120 g hladkej špaldovej múky
- 120 g práškového cukru
- 1 ČL kypriaceho prášku
- štipka soli
- 140 g masla
- 2 vajcia
- 100 g orieškového masla (ja som použila mandľové od Infinuty.sk)
- 3 PL mlieka
- 200 ml smotany na šľahanie
- 250 g jemného tvarohu
- sladidlo podľa chuti
Postup:
- V jednej miske zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a štipku soli.
- V druhej miske vyšľaháme maslo spolu s vajíčkami, mliekom a orieškovým maslom do hladka.
- Postupne pridávame suché ingrediencie a vymiešame hladké cesto.
- Plech na muffiny si vystelieme papierovými košíčkami a každý z nich naplníme do 2/3 cestom.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 20 minút (urobíme tiež test drevenou špajdlou) a po upečení necháme vychladnúť.
- Vymiešame tvaroh so sladidlom, pridáme smotanu na šľahanie a vymiešame do tuha.
- Na vychladnuté cupcakes ešte nanesieme pomocou vrecka s ozdobnou špičkou šľahačkový krém.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.