Bez ovocia Koláče, dezerty Recepty S krémom

Mandľové cupcakes so šľahačkou

V októbri som vám predstavila niekoľko receptov s orieškovým maslom od Infinuty.sk a ešte mi zostalo trochu mandľového masla, tak som sa rozhodla ho využiť ešte pred Vianocami (aj keď recept vám pridávam až po nich) a pripravila som tieto neskutočne jemné cupcakes s šľahačkou na povrchu.

Čo na to budeš potrebovať? (cca 20 ks)

  • 120 g hladkej špaldovej múky
  • 120 g práškového cukru
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 140 g masla
  • 2 vajcia
  • 100 g orieškového masla (ja som použila mandľové od Infinuty.sk)
  • 3 PL mlieka
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 250 g jemného tvarohu
  • sladidlo podľa chuti

Postup:

  1. V jednej miske zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a štipku soli.
  2. V druhej miske vyšľaháme maslo spolu s vajíčkami, mliekom a orieškovým maslom do hladka.
  3. Postupne pridávame suché ingrediencie a vymiešame hladké cesto.
  4. Plech na muffiny si vystelieme papierovými košíčkami a každý z nich naplníme do 2/3 cestom.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 20 minút (urobíme tiež test drevenou špajdlou) a po upečení necháme vychladnúť.
  6. Vymiešame tvaroh so sladidlom, pridáme smotanu na šľahanie a vymiešame do tuha.
  7. Na vychladnuté cupcakes ešte nanesieme pomocou vrecka s ozdobnou špičkou šľahačkový krém.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.