Obedy a večere Recepty Sladké obedy/večere

Dukátové buchtičky

Jedlo môjho (verím, že aj tvojho) detstva! Vždy som sa na ne veľmi tešila, keď sme ich doma mali na obed. Kombinácia jemnučkých a mäkkých buchtičiek spolu s lahodným vanilkovým pudingom bola pre mňa vždy obľúbená. Musela som si ich pripraviť aj ja doma, postupovala som podľa receptu zo stránky dobruchut.aktuality.sk.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 500 g hladkej múky
  • 300 ml mlieka
  • 20 g droždia
  • 40 g cukru
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 100 ml oleja
  • 2 PL masla

Postup:

  1. V pohári zmiešame trochu vlažného mlieka spolu s droždím a cukrom, čím vznikne kvások.
  2. V miske zmiešame múku, vajce, soľ, kvások, mlieko a olej.
  3. Vypracujeme cesto a necháme kysnúť 40 minút.
  4. Po vykysnutí cesto prenesieme na pracovnú dosku a rozdelíme ho na 12 častí.
  5. Každú časť ušúľame na dĺžku veľkého plechu a jednu po druhom prenesieme na vymastený plech. Dáme pozor, aby sa olej dostal všade medzi časti cesta.
  6. Pomocou obracačky poprekrajujeme všetky šúľance, aby vznikli malé buchtičky.
  7. Plech dáme do vopred vyhriatej rúry na 170-180°C a pečieme približne 20-25 minút.
  8. Hotové buchtičky potrieme maslom.

Buchtičky podávame s klasickým vanilkovým pudingom.

Milujem toto jedlo a veľmi som bola prekvapená, aké mäkké buchtičky sa z tohto cesta upiekli. Na povrchu krásne zlatisté, vnútri jemné a chuťovo doladené akurát!

Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.