Koláče, dezerty Ovocné Recepty S krémom

Banánové poháre

Puding, ktorý je základom tohto receptu, je jednoduchá a rýchlo hotová sladká maškrta, ktorú väčšinou kombinujem s piškótami a ovocím. Niekedy sa však stane, že počas pečenia sa mi nepodarí korpus. V tom prípade sú takéto poháre poslednou nádejou na využitie nepodarku tak, aby z toho vznikol nakoniec chutný dezert. Recept na banánové poháre je teda improvizovaný a môžeš si ho kľudne prispôsobiť podľa seba.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 2 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g cukru
  • štipka kypriaceho prášku
  • 1 PL kakaa
  • 1 ČL škorice
  • 1 Zlatý klas
  • 500 ml mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 banány
  • čokoláda na varenie

Postup:

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh.
  2. Postupne pridávame múku s kypriacim práškom a žĺtka. Ak je cesto husté, prilejeme trochu teplej vody.
  3. Na záver primiešame kakao a škoricu.
  4. Cesto vylejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme ho vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 20 minút. Je dobré znova odsledovať cesto drevenou špajlou (ak sa cesto nelepí, je hotové).
  5. Do odmerky pridáme mlieko. 2/3 odlejeme do hrnca a dáme variť. Vo zvyšnej 1/3 rozmiešame metličkou Zlatý klas.
  6. Do teplého mlieka v hrnci nalejeme vymiešaný zlatý klas a za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
  7. Vychladnutý puding na záver zmiešame s popučenými banánmi.
  8. Do pohárov postupne vrstvíme namrvené piškótové cesto, na ktoré poukladáme kúsky banánov a zalejeme pudingom. Takto pokračujeme podľa výšky pohárov až kým sa ingrediencie neminú.
  9. Na záver dezerty dozdobíme kúskami čokolády a dáme ich schladiť do chladničky.

Keď sa ti nechce veľmi vypekať alebo sa ti nepodarí korpus na koláč, ktorý si chcela upiecť, nezúfaj. Priprav si tieto chutné poháre.

Banánové poháre
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *