Palacinky sú vždy rýchla pomoc pri chuti na sladké a karamel je zase láska na celý život. Stačí pridať už len hrušky a trochu fantázie a pustiť sa do prípravy palaciniek. Navyše som pred pár týždňami vyskúšala čokoládové poklady od Guau.sk, ktorí majú vo svojej ponuke hneď niekoľko čokolád, ktoré ma zaujali hneď po ich otvorení – vôňa z balíčka ma veľmi príjemne prekvapila a tá chuť sa nedá ani opísať 🙂 Avšak, v tomto recepte som použila klasickú 100% varovú čokoládu bez pridaného cukru.
Čo na to budeš potrebovať?
Palacinky
- 800 ml mlieka
- 7-8 PL hladkej múky
- 1 vajce
- pár kvapiek mandľovej arómy
Hrušky v karamele
- 2 hrušky
- 3-4 PL kryštálového cukru
- 1 PL masla
- trochu mlieka
Ostatné
- čokoládová nátierka/roztopená horká čokoláda
Postup:
- V miske vyšľaháme vajíčko a prilejeme mlieko.
- Za stáleho šľahania pridávame múku a vymiešame hladké cesto.
- Na záver môžeme pridať pár kvapiek mandľovej arómy
- Na rozpálenej panvici s kvapkou oleja opekáme palacinky z oboch strán do zlatista.
- V hrnci upálime cukor na “červený” karamel.
- Keď je karamel hotový, pridáme lyžicu masla a stále miešame, aby sa karamel s maslom spojil na jednotnú hmotu.
- Do karamelu pridáme ešte trochu mlieka alebo smotany na šľahanie pre zjemnenie a krémovú konzistenciu.
- Hrušky nakrájame na malé kocky a pridáme ku karamelu. Hrušky pustia svoju šťavu a tak karamel trochu zredne.
- Keď sa šťava z hrušiek vyparí, hrniec s karamelom a hruškami odstavíme z plameňa.
- Palacinky natrieme čokoládovou nátierkou alebo roztopenou čokoládou, zrolujeme a podávame preliate s karamelizovanými hruškami.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na: