Obedy a večere Raňajky Recepty Sladké obedy/večere Sladké raňajky

Palacinky s karamelizovanými hruškami

Palacinky sú vždy rýchla pomoc pri chuti na sladké a karamel je zase láska na celý život. Stačí pridať už len hrušky a trochu fantázie a pustiť sa do prípravy palaciniek. Navyše som pred pár týždňami vyskúšala čokoládové poklady od Guau.sk, ktorí majú vo svojej ponuke hneď niekoľko čokolád, ktoré ma zaujali hneď po ich otvorení – vôňa z balíčka ma veľmi príjemne prekvapila a tá chuť sa nedá ani opísať 🙂 Avšak, v tomto recepte som použila klasickú 100% varovú čokoládu bez pridaného cukru.

Čo na to budeš potrebovať?

Palacinky
  • 800 ml mlieka
  • 7-8 PL hladkej múky
  • 1 vajce
  • pár kvapiek mandľovej arómy
Hrušky v karamele
  • 2 hrušky
  • 3-4 PL kryštálového cukru
  • 1 PL masla
  • trochu mlieka
Ostatné
  • čokoládová nátierka/roztopená horká čokoláda

Postup:

  1. V miske vyšľaháme vajíčko a prilejeme mlieko.
  2. Za stáleho šľahania pridávame múku a vymiešame hladké cesto.
  3. Na záver môžeme pridať pár kvapiek mandľovej arómy
  4. Na rozpálenej panvici s kvapkou oleja opekáme palacinky z oboch strán do zlatista.
  5. V hrnci upálime cukor na „červený“ karamel.
  6. Keď je karamel hotový, pridáme lyžicu masla a stále miešame, aby sa karamel s maslom spojil na jednotnú hmotu.
  7. Do karamelu pridáme ešte trochu mlieka alebo smotany na šľahanie pre zjemnenie a krémovú konzistenciu.
  8. Hrušky nakrájame na malé kocky a pridáme ku karamelu. Hrušky pustia svoju šťavu a tak karamel trochu zredne.
  9. Keď sa šťava z hrušiek vyparí, hrniec s karamelom a hruškami odstavíme z plameňa.
  10. Palacinky natrieme čokoládovou nátierkou alebo roztopenou čokoládou, zrolujeme a podávame preliate s karamelizovanými hruškami.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na:

  • obedy či večere, klikni TU,
  • raňajky, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.