Minulé leto sme s kamoškami vybehli na babskú jazdu a skočili sme do Chillteca na suprovú quesadillu. Ak máte aj vy chuť na quesadillu zvládnete si ju pripraviť aj doma za pár minút 🙂 Ja som spravila bezmäsitú quesadillu, ale možností je mnoho, stačí si len vybrať čo máte radi. Ku quesadille som ešte pripravila americký dressing podľa Dianky.
Čo na to budeš potrebovať?
Mexická quesadilla bez mäsa
- 1 balenie tortíl
- 1/2 cibule
- 1 konzerva bielej fazule v paradajkovej omáčke
- 1-2 ČL chilli omáčky (podľa chuti)
- 1 malá plechovka kukurice
- pár listov ľadového šalátu
- 2 paradajky
- 100-150 g eidamu/chedaru
- trochu masla
Americký dressing
- 150 g bieleho jogurtu
- 2 PL majonézy
- 2 ČL horčice
- 2 ČL kečupu
- soľ
- mleté čierne korenie
- provensalské korenie
Postup:
- Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme a troche oleja v hrnci.
- Pridáme fazule v paradajkovej omáčke z konzervy, trochu chilli omáčky a chvíľu povaríme.
- Na polovicu tortilly poukladáme na hrubo nastrúhaný syr.
- Na druhú polovicu dáme ľadový šalát, na ktorý navrstvíme 1-2 PL fazulovej zmesi, pridáme pár plátkov paradajky, trochu kukurice a preložíme tortillu na polovicu.
- Na rozohriatu panvicu pridáme trochu masla a opečieme na ňom tortillu z oboch strán.
- Hotovú quesadillu nakrájame na 4 časti.
- Dressing pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií a podávame spolu s tortillou.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.