Bez ovocia Koláče, dezerty Recepty S krémom

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Bože, Fitshaker je najlepší pomocník v zdravom životnom štýle, ako aj vo varení a pečení. Dnešný recept na mrkvový koláč s tvarohovým krémom bude práve od nich a teda lepší som ani nemohla vybrať. Cesto je krásne jemné (treba dávať pozor pri prerezávaní a vyberaní z plechu) a tvarohový krém v kombinácií s ním chutí neskutočne!

Čo na to budeš potrebovať?

Korpus
  • 370 g mrkvy
  • 100 ml vody
  • 3 vajcia
  • 200 g trstinového cukru/kokosového cukru
  • 300 g celozrnnej špaldovej múky (alebo 100 g orechov a 200 g múky)
  • 1 kypriaci prášok
  • 2 ČL škoricového cukru/mletej škorice
  • 200 ml rozpusteného kvalitného masla/kokosového oleja

Postup:

  1. Mrkvu ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky alebo nastrúhame, vložíme do mixéra, prilejeme vodu a rozmixujeme na jemno.
  2. Do misy pridáme vajcia spolu s cukrom a mixérom vyšľaháme jemnú bledožltú hmotu s penou.
  3. Pridáme múku s kypriacim práškom, škoricou a premiešame.
  4. Pridáme rozmixovanú mrkvu a rozpustené maslo.
  5. Všetko spolu dobre vymiešame do hladkého cesta, ktoré napokon vylejeme do formy s rozmermi 38×35 cm (prípadne 30×20 cm) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200°C 25 minút (odporúčam piecť prvých 10 minút na 200°C a potom stiahnuť na 180°C a počas pečenia otestovať cesto drevenou špajlou).
Vanilkový krém
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 250 ml mlieka
  • 2 PL trstinového/kokosového cukru
  • 100 g kvalitného masla
  • 2 vanilkové cukry
  • 250 g jemného tvarohu
  • 250 g mascarpone

Postup:

  1. Uvaríme vanilkový puding v mlieku s cukrom a necháme vychladnúť.
  2. Zatiaľ si zmäknuté maslo vymiešame v miske s vanilkovým cukrom, tvarohom a mascarpone.
  3. Postupne doň po lyžiciach pridávame vychladnutý vanilkový puding a poriadne vyšľaháme hladký krém.
Mrkvový koláč
  1. Upečený korpus prekrojíme na polovicu.
  2. Spodnú vrstvu pokryjeme 2/3 tvarohového krému a prikryjeme vrchnou vrstvou.
  3. Zvyšný krém rozotrieme na vrch a môžeme poliať roztopenou čokoládou.

Neskutočný koláč! Tak, ako som neverila, že cvikla sa hodí do koláčov tak to bolo aj pri mrkve a tento koláčik ma znova presvedčil o opaku! Mrkvu v ceste takmer necítiť, práve naopak. Je úplne úžasný! Korpus je lahodný a jemný a krém úplne dodáva celému koláču šmrnc.

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Koláčik ponúkam aj na objednávku, dostaneš ho zabalený takto v krabičke:

https://www.instagram.com/p/CE7R86jn4Km/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.