Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

Znova recept od mojich milovaných Fitshakerákov 🙂
Chcela som niečo zdravšie a aj napriek tomu, že veľmi rizotá nemusím, dala som tomuto krémovému šancu a dopadlo to naozaj nad moje očakávania. Plnohodnotný obed plný zeleniny splnil to, čo mal a vy sa tak môžete tešiť na recept naň.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 1 hrnček ryže (Arborio alebo iná ryža vhodná na rizoto)
  • 1 cibuľa
  • 10 šampiňónov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cuketa
  • 200 g mladého špenátu
  • parmezán alebo iný syr (podľa chuti)
  • zeleninový vývar
  • 50 g masla
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • kurkuma
  • olivový olej

Postup:

  1. Cibuľu nakrájame a orestujeme ju na troške olivového oleja.
  2. Pridáme ryžu a dôkladne obalíme v olivovom oleji.
  3. Vývar po naberačkách prilievame do ryže (dáme len toľko, aby bola ryža prikrytá). Osolíme, okoreníme a dáme kurkumu. Prikryjeme a necháme variť.
  4. Vývar prilievame po častiach, vždy keď sa odparí, aby sa ryža neprilepila.
  5. Na panvici orestujeme cesnak, pridáme čerstvé šampiňóny nakrájané na plátky, nadrobno nakrájanú cuketu a dochutíme. Nakoniec pridáme čerstvý špenát a niekoľko minút dusíme.
  6. Do uvarenej ryže pridáme ešte trošku vývaru, kúsok masla a nastrúhaný parmezán. Dobre premiešame a dochutíme.
  7. Pridáme zeleninku a zľahka zamiešame.
  8. Podávame posypané syrom.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Zdieľaj tento článok:

Leave a Reply