Falošný lavaš krémeš

Milujete krémeš? Pripravte si netradičný nepečený krémeš z Lavaš chlebíka s dvojitým krémom! Toto musíte vyskúšať.
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
pinit Prezrieť galériu 1 photo

Všetci veľmi dobre poznáme starú dobrú klasiku – krémeš z lístkového cesta, dvojitou luxusnou náplňou a čokoládovou polevou na povrchu. Krémeš je jeden z dezertov, ktorý nikdy neomrzí a vďaka svojej lahodnej chuti a dvojitej dávke krému rozhodne patrí medzi najlepšie sladké pochúťky.

Skúsila som pripraviť krémeš na trochu iný spôsob a to konkrétne s použitím lavaš chlebíka namiesto lístkového cesta a bez pečenia. Lavaš môžete použiť na akýkoľvek spôsob – sladký či slaný, pečený či nepečený, plnený či neplnený, skrátka tento chlebík je jednou z najuniverzálnejších potravín, ktoré môžete použiť pri príprave raňajok, obeda, večere aj dezertov.

pinit
0 Pridať k obľúbeným

Falošný lavaš krémeš

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 20 min Čas odpočívania 6 hodina Celkový čas 6 hod 20 min Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Ingrediencie

Postup

  1. Pláty Lavašu orežeme podľa veľkosti plechu a odložíme bokom.

  2. V hrnci si uvaríme z mlieka a pudingového prášku za stáleho miešania hustý puding.

    Ak nemáme veľa času na prípravu, môžeme použiť krém Olé za studena hotový do 3 minút.
  3. Z pudingu a tvarohu/mascarpone vyšľaháme hladký krém, ktorý ešte dosladíme cukrom podľa chuti.

  4. V druhej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie s cukrom do tuhej šľahačky.

    Pre zaistenie pevnej konzistencie šľahačky môžeme použiť stužovač. POZOR na prešľahanie smotany.
  5. Na dno plechu položíme 2 pláty Lavašu a rovnomerne na ne nanesieme najprv pudingový krém a ako druhú vrstvu vyšľahanú šľahačku. Zakryjeme tretím plátom Lavašu.

  6. Hotový dezert necháme stuhnúť v chladničke aspoň 6 hodín (ideálne celú noc).

  7. Pred podávaním krémeš polejeme roztopenou čokoládou, prípadne posypeme grankom.

Kľúčové slová: lavaš, dezert, krémeš

Zdieľaj tento recept!

Označ @foodbytinka spolu s hashtagom #varimstinkou a ukáž, ako sa Ti podaril tento recept.
Pridaj recept na svoj Pinterest a zdieľaj ho so svojimi priateľmi! pinit
Zaradené do

Tinka

Vyštudovaná ekonómka a sledovateľka trendov v marketingu, ktorá našla záľubu najmä v pečení narodeninových tort, sladkých dezertov a ovocných zákuskov. Miluje slaný karamel, punčové rezy a citrónovú zmrzlinu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.