Zeleninový šalát s medovým kuracím mäsom

Hľadáš recept na jednoduchý šalát pre horúce letné dni? Tu nájdeš svoje riešenie! Medové kuracie mäsko so zeleninovým šalátom splní tvoje očakávania.
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
pinit Prezrieť galériu 1 photo

Kuracie mäso je jedným z najviac používaných druhov mäsa v našej kuchyni. Dá sa pripraviť na neskutočne veľa spôsobov. Recept na jeden z nich, ku ktorému sa veľmi často vraciam nájdete práve v tomto článku.

Originál receptu som zahliadla u FitnessGuru a prispôsobila som si ho podľa seba. Kombinácia sójovej omáčky, citrónovej šťavy a medu pôsobí spolu s kuracím mäsom osviežujúco a mierne skaramelizovaný med dodáva jedlu sladkastý nádych. Toto jedlo je ideálne pre milovníkov sladko-slaných kombinácií!

pinit
0 Pridať k obľúbeným

Zeleninový šalát s medovým kuracím mäsom

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 min Čas varenia 25 min Celkový čas 35 min Porcie: 2

Popis

Jednoduché, svieže jedlo plné skvelých chutí v sladko-slanom štýle - medové kuracie prsia so zeleninovým šalátom nadchnú každého nadšenca letných, sviežich jedál.

Ingrediencie

Medové kuracie prsia

Zeleninový šalát

Postup

Medové kuracie prsia

  1. Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky.

  2. Na rozpálenú panvicu s trochou oleja pridáme kuracie mäso, ktoré osolíme, okoreníme a posypeme mletou červenou paprikou.

  3. Keď sa mäso zatiahne necháme ho ešte chvíľu restovať, kým nezačne byť jemne zlatisté.

  4. Medzitým si v miske zmiešame sójovú omáčku s medom, citrónovou šťavou a sezamovými semiačkami.

  5. Zmes nalejeme na mäso a počkáme, kým med skaramelizuje a vytvorí jemnú vrstvu na mäse.

    Kto má rád intenzívnejšiu karamelizovanú príchuť, môže nechať kúsky mäsa opekať dlhšie.

Zeleninový šalát

  1. Zeleninu nakrájame podľa svojho vkusu a dáme do misy.

  2. Osolíme, pridáme provensalské bylinky a olej a všetko poriadne premiešame.

Poznámka

Šalát s mäsom môžete doplniť o akýkoľvek dressing, ktorý máte radi.

Kľúčové slová: letný šalát, kuracie mäso

Zdieľaj tento recept!

Označ @foodbytinka spolu s hashtagom #varimstinkou a ukáž, ako sa Ti podaril tento recept.
Pridaj recept na svoj Pinterest a zdieľaj ho so svojimi priateľmi! pinit
Zaradené do

Tinka

Vyštudovaná ekonómka a sledovateľka trendov v marketingu, ktorá našla záľubu najmä v pečení narodeninových tort, sladkých dezertov a ovocných zákuskov. Miluje slaný karamel, punčové rezy a citrónovú zmrzlinu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.