Granadír

Návrat do detstva s granadírom - jednoduché jedlo len z 3 ingrediencii!
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
granadír pinit Prezrieť galériu 1 fotografia

Granadír je jedno z jedál, ktoré buď človek miluje alebo nenávidí. Ako ste na tom vy?

Kombinácia zemiakov, cestovín a chutnej orestovanej cibuľky tvoria robia toto jednoduché jedlo výnimočným a zároveň klasikou kuchýň našich starých mám. V detstve sme ho každý jedli minimálne raz. Po čase som sa rozhodla pripomenúť si toto jedlo a vyskúšať ho pripraviť znova.

granadír pinit
0 Pridať k obľúbeným

Granadír

Náročnosť: Začiatočnícke
Porcie: 4

Ingrediencie

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode do mäkka.

  2. V druhom hrnci uvaríme cestoviny al dente.

  3. Na rozohriatej panvici s olejom orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku a trochu opražíme.

    Množstvo oleja prispôsobíme podľa toho, aby granadír nebol suchý.
  4. Na panvicu s cibuľou pridáme scedené kúsky zemiakov a chvíľu opražíme.

  5. Na záver pridáme k zemiakom aj cestoviny a premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Poznámka

Granadír môžeme podávať aj s opraženou slaninkou. Ideálnou prílohou k tomuto jednoduchému jedlu sú napr. kyslé uhorky.

Kľúčové slová: granadír, klasické jedlo, detstvo

Zdieľaj tento recept!

Označ @foodbytinka spolu s hashtagom #varimstinkou a ukáž, ako sa Ti podaril tento recept.
Pridaj recept na svoj Pinterest a zdieľaj ho so svojimi priateľmi! pinit

Tinka

Vyštudovaná ekonómka a sledovateľka trendov v marketingu, ktorá našla záľubu najmä v pečení narodeninových tort, sladkých dezertov a ovocných zákuskov. Miluje slaný karamel, punčové rezy a citrónovú zmrzlinu.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *