Toast s avokádovou nátierkou volským okom

Dokonalé raňajky s avokádom do 10 minút? Ak ešte stále uvažujete čo vykúzliť z avokáda, toto je znamenie pre vás - vrhnite sa na prípravu tejto avokádovej nátierky.
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
pinit Prezrieť galériu 1 photo

Avokádo je jednou z potravín, ktoré sú mojou šálkou kávy. Nehovoriac o avokádovej nátierke, ktorú u nás doma pripravujem vždy, keď nájdem avokádo odložené v špajzi. Príprava je jednoduchá, nezaberie mi viac ako 10 minút a výsledok môjho snaženia nakoniec skončí v spokojných bruškách oveľa rýchlejšie, ako mi trvala príprava raňajok. Napriek tomu môžem túto skvelú nátierku len a len odporúčiť.

Priznajte sa, kto z vás počas týždňa vynecháva raňajky, pretože nestíha? CHYBA! Doprajte si kvalitné jedlo práve ráno, aby ste mali dostatok energie na štart do nového dňa. A prečo práve pri tejto príležitosti nevyužiť nasledujúci recept?

Tento toast s avokádovou nátierkou a vajíčkom nielen, že kvalitne zasýti žalúdok, ale tiež poteší chuťové bunky. Navyše nie je zložitý na prípravu, takže si ho môžete dopriať kedykoľvek – aj počas bežného pracovného dňa.

pinit
0 Pridať k obľúbeným

Toast s avokádovou nátierkou volským okom

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 min Celkový čas 10 min Porcie: 2 Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Ideálny toast plný bielkovín a vitamínov zasýti malých aj veľkých jedákov. Milovníci avokáda si pri tomto rýchlom recepte prídu na svoje. Avokádová zmes je využiteľná nielen ako nátierka na tento toast, ale aj ako dip ku kukuričným chipsom. Obľúbené mexické guacamole je v tomto prípade multifunkčná pochúťka použiteľná na množstvo spôsobov – ktorý je ten váš obľúbený?

Ingrediencie

Postup

  1. Avokádo rozpolíme, vyberieme jadro, vydlabeme dužinu do misky a vidličkou popučíme na jemno.

  2. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, citrónovú šťavu a cherry paradajky nakrájané na malé kocky.

  3. Osolíme, okoreníme a poriadne premiešame.

  4. Medzitým opečieme na rozpálenej panvici s trochou oleja chlieb do zlatista a volské oká.

  5. Na opečený chlebík natrieme avokádovú nátierku a doplníme volské oko.

Kľúčové slová: avokádová nátierka, guacamole, raňajky

Zdieľaj tento recept!

Označ @foodbytinka spolu s hashtagom #varimstinkou a ukáž, ako sa Ti podaril tento recept.
Pridaj recept na svoj Pinterest a zdieľaj ho so svojimi priateľmi! pinit

Tinka

Vyštudovaná ekonómka a sledovateľka trendov v marketingu, ktorá našla záľubu najmä v pečení narodeninových tort, sladkých dezertov a ovocných zákuskov. Miluje slaný karamel, punčové rezy a citrónovú zmrzlinu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.