Kakaové lievance

Máte chuť na sladké a málo času na prípravu? Vyskúšajte tieto jednoduché kakaové lievance bez kysnutia hotové do 20 minút!
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
pinit Prezrieť galériu 1 photo

Amerikou preslávené lievance sú známe po celom svete. U nás na Slovensku sa skôr pripravujú vo forme „crepes“ – klasické palacinky s ľubovoľnou náplňou. Bola by však škoda neochutnať aj tento fenomén a preto tu máme recept na kakaové lievance bez kysnutia.

Názov „lievanec“ získal tento múčnik podľa postupu prípravy, keďže sa pripravuje z liateho cesta. Vedeli ste ale, že lievance sa nepripravujú len na sladko? Existuje druh lievancov, ktorý sa podáva aj ako príloha k iným jedlám.

pinit
0 Pridať k obľúbeným

Kakaové lievance

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 min Čas varenia 10 min Celkový čas 20 min Porcie: 18 Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Ingrediencie

Postup

  1. V miske zmiešame vajce, zmäknuté maslo, kryštálový cukor, olej a mlieko.

  2. Pridáme múku s kypriacim práškom a kakaom a vymiešame do trošku hustejšieho cesta aké používame na klasické palacinky.

  3. Na rozpálenej panvici s trochou oleja robíme z cesta lievance a opekáme z oboch strán do zlatista.

  4. Hotové lievance potrieme džemom a vrstvíme.

  5. Na záver dozdobíme podľa chuti - napr. polejeme roztopenou čokoládou.

Kľúčové slová: lievance, bez kysynutia, raňajky

Zdieľaj tento recept!

Označ @foodbytinka spolu s hashtagom #varimstinkou a ukáž, ako sa Ti podaril tento recept.
Pridaj recept na svoj Pinterest a zdieľaj ho so svojimi priateľmi! pinit
Zaradené do

Tinka

Vyštudovaná ekonómka a sledovateľka trendov v marketingu, ktorá našla záľubu najmä v pečení narodeninových tort, sladkých dezertov a ovocných zákuskov. Miluje slaný karamel, punčové rezy a citrónovú zmrzlinu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.