Aj vy ste mali alebo ešte stále máte predsudky voči zelenine v sladkých jedlách? Vďaka tomuto receptu sa ich zbavíte – naozaj! Červená repa v kombinácií s čokoládou tvorí veľmi zaujímavé combo, ktoré v konečnom dôsledku tvorí chutný koláčik v podobe brownies. A tento recept vás o tom presvedčí.
Už dlhšie som uvažovala nad pečením brownies a po ochutnaní tohto cviklového som bola veľmi milo prekvapená. Základnú ingredienciu brownies tvorí čokoláda, ktorá je sama o sebe jedinečná a chutná. Stačí pridať pár surovín, ktoré má doma asi každý + cviklu a luxusný koláčik je na svete.
Originálny recept som našla u mojej obľúbenej slovenskej cukrárskej bohyne Adriany Polákovej prostredníctvom kuchyne Lidla, ktorý mi hneď padol do oka a okamžite som sa pustila do pečenia. Urobíte tak aj vy? 🙂
Cviklové brownies
Popis
Luxusné čokoládové kocky so záhadnou ingredienciou, ktorú ťažko uhádnete. Červenú repu by v týchto sladkých koláčikoch hľadal naozaj málokto a napriek tomu vďaka nej sú tak skvelé.
Ingrediencie
Cviklové brownies
Na ozdobenie
Postup
-
Uvarenú cviklu rozmixujeme v mixéri do hladka a dáme ju zohriať do hrnca.
-
Kým je cvikla ešte horúca nalejeme ju do misy na zmäknuté maslo a čokoládu nasekanú na kúsky. Zmes necháme odstáť aspoň 1 minútu a dôkladne premiešame, aby sa všetko spojilo.
-
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, ktorá je bledá a má dvojnásobný objem.
-
Cviklovo-čokoládovú zmes pomaly vlejeme do vyšľahaných vajíčok a ručne premiešame.
-
Na záver pridáme preosiatu múku s kakaom a ešte raz zamiešame.
-
Zmes vylejeme na plech (33x26 cm) vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 20 minút pri teplote 180°C.
Koláč je dobre upečený, keď sú okraje tuhé, ale stred je ešte trochu trasľavý. -
Hotové brownies dozdobíme vyšľahanou smotanou na šľahanie s vanilkovým cukrom (prípadne podľa vlastnej fantázie).