Ríbezľový koláč s posýpkou

Máte plný mraziak lesného ovocia? Pripravte si tento krémový, lahodný koláč!
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
pinit Prezrieť galériu 1 fotografia

Sezóna ríbezlí a lesného ovocia je v plnom prúde a najlepšie na tom je, že máme ďalší dôvod na prípravu výborného koláča. Ríbezle sú kyselkavé lesné ovocie, z ktorých dokážete aj vy vykúzliť napríklad aj vďaka tomuto jednoduchému receptu tak lahodný a chutný koláč. Svojim vzhľadom sa podobá na klasický kysnutý koláč s ovocím a mrveničkou, vo vnútri sa však skrýva tvarohová krémová náplň podobná základu pre cheesecake.

pinit
0 Pridať k obľúbeným

Ríbezľový koláč s posýpkou

Náročnosť: Mierne pokročilé Čas prípravy 15 min Čas varenia 50 min Čas odpočívania 5 min Celkový čas 1 hod 10 min
Porcie: 12
Najlepšia sezóna: Leto

Ingrediencie

Korpus

Náplň

Posýpka

Postup

  1. V miske zmiešame oba druhy múky, cukor, na kocky nakrájané maslo spolu s vodou a ručne vymiesime hladké cesto.

    Vodu pridávame podľa hustoty a stavu cesta - ak je cesto veľmi sypké a drobí sa, pridáme trochu vody a cesto premiesime.
  2. Vypracované cesto necháme schladiť v chladničke aspoň 30 minút a takto vychladené cesto vyvaľkáme do požadovaného tvaru podľa formy, do ktorej ho následne vložíme a vidličkou cesto poprepichujeme.

  3. Na cesto položíme papier na pečenie, ktorý zaťažíme napr. fazuľou a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C 15 minút.

  4. V miske zmiešame tvaroh, žĺtka, práškový aj vanilkový cukor a krupicu, čím nám vznikne hladký krém.

  5. V miske zmiešame studené maslo, cukor a krupicu a pripravíme posýpku na koláč.

  6. Na korpus natrieme džem a nanesieme tvarohový krém, ktorý následne posypeme ríbezlami a nakoniec pridáme pripravenú posýpku.

  7. Koláč dopečieme vo vyhriatej rúre na 180°C ešte približne 30 minút.

Poznámka

TIP pre vás: koláč môžete podávať ešte teplý s kopčekom vanilkovej zmrzliny :) 

Kľúčové slová: lesné ovocie, koláč

Zdieľaj tento recept!

Označ @foodbytinka spolu s hashtagom #varimstinkou a ukáž, ako sa Ti podaril tento recept.
Pridaj recept na svoj Pinterest a zdieľaj ho so svojimi priateľmi! pinit

Tinka

Vyštudovaná ekonómka a sledovateľka trendov v marketingu, ktorá našla záľubu najmä v pečení narodeninových tort, sladkých dezertov a ovocných zákuskov. Miluje slaný karamel, punčové rezy a citrónovú zmrzlinu.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *