Jahodová torta s tvarohovým krémom

Máte doma viac jahôd ako zvládnete zjesť? Pripravte si z nich túto luxusnú tvarohovú tortu, ktorá poteší každého milovníka sladkého.
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
pinit Prezrieť galériu 1 photo

Milujem jahody! Aj vy? Ak áno, tak ste tu správne. Táto jahodová torta s tvarohovým krémom, ktorú si zamilujete. Určite si na nej pochutnáte 😉

Vychutnajte si tento ľahký letný dezert k nedeľnej poobednej káve alebo len tak počas dňa na osvieženie. Kombinácia piškótového cesta a lahodnej tvarohovo-jahodovej náplne doplnenej o čerstvé jahody nenechá žiadne srdce chladným a žalúdok prázdny.

pinit
0 Pridať k obľúbeným

Jahodová torta s tvarohovým krémom

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 40 min Čas varenia 40 min Čas odpočívania 5 hodina Celkový čas 6 hod 20 min Porcie: 8 Najlepšia sezóna: Leto

Popis

Jednoduchá a lahodná tortička plná chutných a šťavnatých jahôd vás v lete príjemne osvieži a poteší sladké chuťové bunky na maximum!

Ingrediencie

Kakaový korpus

Jahodovo - tvarohový krém

Ostatné

Postup

Čokoládový korpus

  1. V miske vyšľaháme bielka s cukrom na tuhý sneh.

  2. V druhej, väčšej miske zmiešame suché ingrediencie, pridáme k nim žĺtka a premiešame.

  3. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh a opatrne vmiešame do cesta, čím vznikne hladké cesto.

  4. Do cesta ešte zamiešame aj čokoládové kvapky alebo kúsky čokolády.

  5. Cesto pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 30 minút.

Jahodovo - tvarohový krém

  1. Želatínu dáme do misky spolu so studenou vodou a necháme 10 minút napučať.

  2. Vo väčšej mise zmiešame všetky ostatné ingrediencie.

  3. Želatínu vyžmýkame v rukách a dáme ju do hrnca spolu s časťou krému. Na slabom plameni mierne nahrejeme plnku a miešame, kým sa želatína nerozpustí.

  4. Nahriaty krém so želatínou pridáme ku zvyšku krému do misy. Premiešame a na chvíľu dáme schladiť do chladničky, kým upečené cesto vychladne.

Torta

  1. Vychladnutý korpus rozrežeme na 2 časti.

  2. Do formy, v ktorej sa pieklo cesto vložíme spodný diel korpusu a natrieme ho džemom.

  3. Po bokoch formy naukladáme plátky jahôd.

  4. Na korpus dáme 2/3 krému a poukladáme naň kúsky jahôd.

  5. Vrchný diel cesta tiež potrieme džemom a opatrne ho položíme na krém s jahodami natretou stranou nadol.

  6. Zvyšným krémom potrieme vrch torty a dozdobíme nadrobenými sušienkami a nasekanou čokoládou.

Poznámka

  1. Ak je cesto príliš husté môžeme priliať trochu mlieka/vody.
  2. V prípade, že chceš mať korpus hrubší, pridaj ingrediencie podľa pravidla: na každé 1 vajce pridaj 50 g múky a 50 g cukru
  3. Počas pečenia kontrolujeme korpus drevenou špajlou. Ak na sa na ňu cesto nelepí, korpus je dostatočne upečený.
  4. Želatína sa pri ohrievaní na plameni nesmie sa zahriať priveľmi, inak nestuhne.
  5. Tortu podávame až keď sa zachladí aspoň na 4 hodiny.
Kľúčové slová: ovocná torta, dezert

Zdieľaj tento recept!

Označ @foodbytinka spolu s hashtagom #varimstinkou a ukáž, ako sa Ti podaril tento recept.
Pridaj recept na svoj Pinterest a zdieľaj ho so svojimi priateľmi! pinit

Tinka

Vyštudovaná ekonómka a sledovateľka trendov v marketingu, ktorá našla záľubu najmä v pečení narodeninových tort, sladkých dezertov a ovocných zákuskov. Miluje slaný karamel, punčové rezy a citrónovú zmrzlinu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.