Milujem jahody! Aj vy? Ak áno, tak ste tu správne. Táto jahodová torta s tvarohovým krémom, ktorú si zamilujete. Určite si na nej pochutnáte 😉
Vychutnajte si tento ľahký letný dezert k nedeľnej poobednej káve alebo len tak počas dňa na osvieženie. Kombinácia piškótového cesta a lahodnej tvarohovo-jahodovej náplne doplnenej o čerstvé jahody nenechá žiadne srdce chladným a žalúdok prázdny.
Jahodová torta s tvarohovým krémom
Popis
Jednoduchá a lahodná tortička plná chutných a šťavnatých jahôd vás v lete príjemne osvieži a poteší sladké chuťové bunky na maximum!
Ingrediencie
Kakaový korpus
Jahodovo - tvarohový krém
Ostatné
Postup
Čokoládový korpus
-
V miske vyšľaháme bielka s cukrom na tuhý sneh.
-
V druhej, väčšej miske zmiešame suché ingrediencie, pridáme k nim žĺtka a premiešame.
-
Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh a opatrne vmiešame do cesta, čím vznikne hladké cesto.
-
Do cesta ešte zamiešame aj čokoládové kvapky alebo kúsky čokolády.
-
Cesto pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 30 minút.
Jahodovo - tvarohový krém
-
Želatínu dáme do misky spolu so studenou vodou a necháme 10 minút napučať.
-
Vo väčšej mise zmiešame všetky ostatné ingrediencie.
-
Želatínu vyžmýkame v rukách a dáme ju do hrnca spolu s časťou krému. Na slabom plameni mierne nahrejeme plnku a miešame, kým sa želatína nerozpustí.
-
Nahriaty krém so želatínou pridáme ku zvyšku krému do misy. Premiešame a na chvíľu dáme schladiť do chladničky, kým upečené cesto vychladne.
Torta
-
Vychladnutý korpus rozrežeme na 2 časti.
-
Do formy, v ktorej sa pieklo cesto vložíme spodný diel korpusu a natrieme ho džemom.
-
Po bokoch formy naukladáme plátky jahôd.
-
Na korpus dáme 2/3 krému a poukladáme naň kúsky jahôd.
-
Vrchný diel cesta tiež potrieme džemom a opatrne ho položíme na krém s jahodami natretou stranou nadol.
-
Zvyšným krémom potrieme vrch torty a dozdobíme nadrobenými sušienkami a nasekanou čokoládou.
Poznámka
- Ak je cesto príliš husté môžeme priliať trochu mlieka/vody.
- V prípade, že chceš mať korpus hrubší, pridaj ingrediencie podľa pravidla: na každé 1 vajce pridaj 50 g múky a 50 g cukru
- Počas pečenia kontrolujeme korpus drevenou špajlou. Ak na sa na ňu cesto nelepí, korpus je dostatočne upečený.
- Želatína sa pri ohrievaní na plameni nesmie sa zahriať priveľmi, inak nestuhne.
- Tortu podávame až keď sa zachladí aspoň na 4 hodiny.