Jahodová torta s tvarohovým krémom

Milujem jahody! Aj vy? Ak áno, tak ste tu správne. Táto jahodová torta s tvarohovým krémom, ktorú si zamilujete. Určite si na nej pochutnáte ;)

Vychutnajte si tento ľahký letný dezert k nedeľnej poobednej káve alebo len tak počas dňa na osvieženie. Kombinácia piškótového cesta a lahodnej tvarohovo-jahodovej náplne doplnenej o čerstvé jahody nenechá žiadne srdce chladným a žalúdok prázdny.

Spôsob varenia
Náročnosť Začiatočnícke
Čas
Čas prípravy: 40 min Čas varenia: 40 min Čas odpočívania: 5 hodina Celkový čas: 6 hod 20 min
Porcie 8
Najlepšia sezóna Leto
Popis

Jednoduchá a lahodná tortička plná chutných a šťavnatých jahôd vás v lete príjemne osvieži a poteší sladké chuťové bunky na maximum!

Ingrediencie
    Kakaový korpus
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 2 ČL mletej škorice
  • 2 PL kakaa
  • 1/2 hrnčeky čokoládových kúskov (nasekaná čokoláda alebo čokoládové kvapky)
  • Jahodovo - tvarohový krém
  • 250 g jemného tvarohu
  • 130 g jahodového jogurtu (hustejšieho, napr. Skyr)
  • 2 PL salka
  • 3 PL citrónovej šťavy
  • 2 plátky želatíny
  • Ostatné
  • 200 g jahôd
  • 6 PL džemu (jahodového alebo akéhokoľvek podľa chuti)
  • sušienky
  • čokoládové kúsky
Postup
    Čokoládový korpus
  1. V miske vyšľaháme bielka s cukrom na tuhý sneh.
  2. V druhej, väčšej miske zmiešame suché ingrediencie, pridáme k nim žĺtka a premiešame.
  3. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh a opatrne vmiešame do cesta, čím vznikne hladké cesto.
  4. Do cesta ešte zamiešame aj čokoládové kvapky alebo kúsky čokolády.
  5. Cesto pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 30 minút.
  6. Jahodovo - tvarohový krém
  7. Želatínu dáme do misky spolu so studenou vodou a necháme 10 minút napučať.
  8. Vo väčšej mise zmiešame všetky ostatné ingrediencie.
  9. Želatínu vyžmýkame v rukách a dáme ju do hrnca spolu s časťou krému. Na slabom plameni mierne nahrejeme plnku a miešame, kým sa želatína nerozpustí.
  10. Nahriaty krém so želatínou pridáme ku zvyšku krému do misy. Premiešame a na chvíľu dáme schladiť do chladničky, kým upečené cesto vychladne.
  11. Torta
  12. Vychladnutý korpus rozrežeme na 2 časti.

  13. Do formy, v ktorej sa pieklo cesto vložíme spodný diel korpusu a natrieme ho džemom.

  14. Po bokoch formy naukladáme plátky jahôd.

  15. Na korpus dáme 2/3 krému a poukladáme naň kúsky jahôd.

  16. Vrchný diel cesta tiež potrieme džemom a opatrne ho položíme na krém s jahodami natretou stranou nadol.

  17. Zvyšným krémom potrieme vrch torty a dozdobíme nadrobenými sušienkami a nasekanou čokoládou.

Poznámka
  1. Ak je cesto príliš husté môžeme priliať trochu mlieka/vody.
  2. V prípade, že chceš mať korpus hrubší, pridaj ingrediencie podľa pravidla: na každé 1 vajce pridaj 50 g múky a 50 g cukru
  3. Počas pečenia kontrolujeme korpus drevenou špajlou. Ak na sa na ňu cesto nelepí, korpus je dostatočne upečený.
  4. Želatína sa pri ohrievaní na plameni nesmie sa zahriať priveľmi, inak nestuhne.
  5. Tortu podávame až keď sa zachladí aspoň na 4 hodiny.
Kľúčové slová: ovocná torta, dezert
Tinka

Vyštudovaná ekonómka a sledovateľka trendov v marketingu, ktorá našla záľubu najmä v pečení narodeninových tort, sladkých dezertov a ovocných zákuskov. Miluje slaný karamel, punčové rezy a citrónovú zmrzlinu.

Ďakujeme za stiahnutie. Veríme, že Ti recept poslúži vždy, keď ho budeš potrebovať a pripravené jedlo očarí nielen Teba, ale aj Tvojich blízkych. S láskou, Tinka.