Kurací Cordon bleu

Cordon Bleu

Obľúbené a zaručene chutné jedlo každej slovenskej reštaurácie, ktoré si vždy zvolí každý, kto nevie čo si z ponúkaného jedálneho lístka vybrať. Táto klasika nikdy nesklame, prečo si ju teda nepripraviť aj doma napríklad na výnimočný sviatočný obed?

V reštauráciách či na internete ste sa možno stretli s rôznymi názvami tohto jedla. Gordon blue alebo Cordon bleu - ako je to teda správne? Tento pokrm pochádza pôvodom z Francúzska a jeho (správny) názov - Cordon bleu v preklade znamená "modrá stuha", čo predstavuje ocenenie pre najlepších francúzskych kuchárov.

Spôsob varenia ,
Kuchyňa
Náročnosť Mierne pokročilé
Porcie 6
Ingrediencie
  • 6 kuracích pŕs
  • 100 g šunky
  • 120 g syra s modrou plesňou (napr. niva)
  • 50 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 100 g strúhanky
Postup
  1. Kuracie prsia očistíme a do každého urobíme pozdĺžne nožom dostatočne veľký otvor.

  2. Do plátku šunky zabalíme trochu syra s modrou plesňou a takto zabalenú šunkovú rolku vložíme do otvoru v mäse.

  3. Plnené kuracie mäso z oboch strán osolíme, okoreníme a obalíme v trojobale (najprv v múke, následne vo vajíčku a na záver v strúhanke).

  4. Pripravené Cordony opečieme na rozpálenej panvici s trochou oleja z oboch strán do zlatista.

  5. Opečené mäso poukladáme na plech podlejeme trochou vody, zakryjeme alobalom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200°C dopiecť. Po 10 minútach mäso odkryjeme a dopekáme ešte 5 minút.

Poznámka

Cordon Bleu podávame s hranolkami/opekanými zemiakmi a z výpeku môžeme pripraviť napríklad úžasnú syrovú omáčku.

Kľúčové slová: kuracie mäso, obed, niva
Tinka

Vyštudovaná ekonómka a sledovateľka trendov v marketingu, ktorá našla záľubu najmä v pečení narodeninových tort, sladkých dezertov a ovocných zákuskov. Miluje slaný karamel, punčové rezy a citrónovú zmrzlinu.

Ďakujeme za stiahnutie. Veríme, že Ti recept poslúži vždy, keď ho budeš potrebovať a pripravené jedlo očarí nielen Teba, ale aj Tvojich blízkych. S láskou, Tinka.