Amerikou preslávené lievance sú známe po celom svete. U nás na Slovensku sa skôr pripravujú vo forme "crepes" - klasické palacinky s ľubovoľnou náplňou. Bola by však škoda neochutnať aj tento fenomén a preto tu máme recept na kakaové lievance bez kysnutia.
Názov "lievanec" získal tento múčnik podľa postupu prípravy, keďže sa pripravuje z liateho cesta. Vedeli ste ale, že lievance sa nepripravujú len na sladko? Existuje druh lievancov, ktorý sa podáva aj ako príloha k iným jedlám.
- 125 g polohrubej múky
- 1 vajce
- 1 PL masla
- 2 PL kryštálového cukru
- 4 PL oleja
- 1 kypriaci prášok
- 150 ml mlieka
- 2 PL kakaa
- jahodový džem (voliteľné)
- čokoláda na varenie (voliteľné)
Kľúčové slová:
lievance, bez kysynutia, raňajky
Zdieľaj tento recept!
Označ @foodbytinka spolu s hashtagom #varimstinkou a ukáž, ako sa Ti podaril tento recept.
Pridaj recept na svoj Pinterest a zdieľaj ho so svojimi priateľmi!
Ďakujeme za stiahnutie.
Veríme, že Ti recept poslúži vždy, keď ho budeš potrebovať a pripravené jedlo očarí nielen Teba, ale aj Tvojich blízkych.
S láskou,
Tinka.