Kakaové lievance

Amerikou preslávené lievance sú známe po celom svete. U nás na Slovensku sa skôr pripravujú vo forme "crepes" - klasické palacinky s ľubovoľnou náplňou. Bola by však škoda neochutnať aj tento fenomén a preto tu máme recept na kakaové lievance bez kysnutia.

Názov "lievanec" získal tento múčnik podľa postupu prípravy, keďže sa pripravuje z liateho cesta. Vedeli ste ale, že lievance sa nepripravujú len na sladko? Existuje druh lievancov, ktorý sa podáva aj ako príloha k iným jedlám.

Spôsob varenia
Kuchyňa
Náročnosť Začiatočnícke
Čas
Čas prípravy: 10 min Čas varenia: 10 min Celkový čas: 20 min
Porcie 18
Najlepšia sezóna Vhodné počas celého roka
Ingrediencie
  • 125 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 1 PL masla
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 4 PL oleja
  • 1 kypriaci prášok
  • 150 ml mlieka
  • 2 PL kakaa
  • jahodový džem (voliteľné)
  • čokoláda na varenie (voliteľné)
Postup
  1. V miske zmiešame vajce, zmäknuté maslo, kryštálový cukor, olej a mlieko.
  2. Pridáme múku s kypriacim práškom a kakaom a vymiešame do trošku hustejšieho cesta aké používame na klasické palacinky.
  3. Na rozpálenej panvici s trochou oleja robíme z cesta lievance a opekáme z oboch strán do zlatista.
  4. Hotové lievance potrieme džemom a vrstvíme.
  5. Na záver dozdobíme podľa chuti - napr. polejeme roztopenou čokoládou.
Kľúčové slová: lievance, bez kysynutia, raňajky
Tinka

Vyštudovaná ekonómka a sledovateľka trendov v marketingu, ktorá našla záľubu najmä v pečení narodeninových tort, sladkých dezertov a ovocných zákuskov. Miluje slaný karamel, punčové rezy a citrónovú zmrzlinu.

Ďakujeme za stiahnutie. Veríme, že Ti recept poslúži vždy, keď ho budeš potrebovať a pripravené jedlo očarí nielen Teba, ale aj Tvojich blízkych. S láskou, Tinka.