Luxusná tvarohová nátierka

Často pripravujem klasické nátierky, na ktoré sme u nás doma zvyknutí - bryndzová, tuniaková, špenátová a ďalšie iné. Avšak chcem pripravovať aj tie, ktoré sme ešte nevyskúšali a takých je veru plný internet. Pokiaľ máte doma tvaroh navyše ako ja a neviete čo s ním, táto nátierka vám padne vhod! A navyše, chuťovo je veľmi podobná ako bryndzová, takže pokiaľ nemôžete bryndzu, s tvarohom ste to vyhrali.

Spôsob varenia
Kuchyňa
Náročnosť Začiatočnícke
Čas
Čas prípravy: 5 min Celkový čas: 5 min
Najlepšia sezóna Jar
Popis
Tvaroh je jednou z TOP potravín, na ktoré by sa rozhodne nemalo zabúdať. Okrem toho, že z neho viete vykúzliť skvelé dezerty a koláče sa výborne hodí aj do slaných jedál - poďme sa spoločne pozrieť na jedno z nich.
Ingrediencie
  • 2 PL masla
  • 3-4 PL jemného tvarohu
  • 1 jarnú cibuľku
  • 1/2 ČL mletej červenej papriky
  • štipka soli
Postup
  1. V miske vymiešame zmäknuté maslo spolu s tvarohom.

  2. Pridáme na drobno nakrájanú jarnú cibuľku (aj s vňaťkou) a mletú červenú papriku.

  3. Dochutíme soľou, prípadne mletým čiernym korením a poriadne zamiešame.

    Podávame s akýmkoľvek druhom pečiva - najlepšie s celozrnnou bagetkou.
Kľúčové slová: nátierka, tvaroh, raňajky
Tinka

Vyštudovaná ekonómka a sledovateľka trendov v marketingu, ktorá našla záľubu najmä v pečení narodeninových tort, sladkých dezertov a ovocných zákuskov. Miluje slaný karamel, punčové rezy a citrónovú zmrzlinu.

Ďakujeme za stiahnutie. Veríme, že Ti recept poslúži vždy, keď ho budeš potrebovať a pripravené jedlo očarí nielen Teba, ale aj Tvojich blízkych. S láskou, Tinka.