Prvýkrát som vyskúšala iný recept na palacinky ako ten klasický, ktorý doma používame roky. U šikovnej My Story Of Cooking som našla skvelý recept na krehké palacinky bez mlieka ❤️ Už moja mamina si nevedela vynachváliť palacinky pripravené z cesta, kde použila perlivú minerálku, tak som si povedala, že to vyskúšam tiež. Zo začiatku som mala obavy, či sa palacinky nebudú trhať a podobne, ale keď si pri ich príprave nájdeš systém, ako ich otáčať na panvici tak s tým nebude žiadny problém.
Čo na to budeš potrebovať?
- 2 vajcia
- 20 g trstinového cukru
- 2 PL masla + na potretie panvice (izbovej teploty)
- 220 g hladkej špaldovej múky
- 100 ml sýtenej minerálky
- 300 ml vody
Postup:
- Mixérom zmiešame vajíčka s cukrom, pridáme maslo, vodu, minerálku a múku.
- Poriadne vymiešame a dáme do chladničky na 20 minút.
- Opekáme na panvici, ktorú predtým potrieme trochou masla.
Náplň môžeš zvoliť ľubovoľnú, ja som použila klasickú orieškovú nátierku, ale použi napríklad džem, tvaroh a podobne. Samozrejme nezabudni na poriadnu dávku ovocia! Okrem toho sa oplatí poliať ich čokoládou či pudingom alebo len posypať práškovým cukrom.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.