Falošný lavaš krémeš
Všetci veľmi dobre poznáme starú dobrú klasiku – krémeš z lístkového cesta, dvojitou luxusnou náplňou a čokoládovou polevou na povrchu. Ja som skúsila pripraviť krémeš na trochu iný spôsob a to konkrétne s použitím lavaš chlebíka namiesto lístkového cesta a bez pečenia. Ako sa to celé nakoniec podarilo? Poďte sa so mnou na to pozrieť 🙂
Čo na to budeš potrebovať?
- 3 pláty pšeničného lavašu
- 1 krém Ole
- 300 ml mlieka/vody
- 250 g jemného tvarohu/mascarpone
- 200 g kyslej smotany
- 500 ml smotany na šľahanie
- cukor podľa chuti
- roztopená čokoláda alebo granko na ozdobenie
Postup:
- Z lavaša vyrežeme pláty podľa rozmeru plechu (ja som použila plech s rozmerom 35×25 cm), tak, aby sme mali pripravené 3 pláty.
- Do misky nalejeme studené mlieko/vodu a vymiešame v ňom krém Olé (môžeme použiť aj klasický pudingový prášok a puding tradične uvariť, krém Olé slúži ako skvelá náhrada keď nemáme veľa času na prípravu).
- Hotový puding dosladíme podľa chuti a zmiešame spolu s tvarohom a kyslou smotanou.
- V druhej miske si vyšľaháme tuhú šľahačku zo smotany na šľahanie a cukrom podľa chuti (pozor, aby sme šľahačku nešľahali príliš dlho!).
- Na dno plechu položíme na seba 2 pláty lavašu, na ktorý rovnomerne nanesieme pudingový krém. Následne na pudingový krém rozotrieme vyšľahanú šľahačku, ktorú na záver zakryjeme tretím plátom lavašu.
- Krémeš necháme v chladničke odstáť cez noc (aspoň 6 hodín).
- Pred podávaním koláč posypeme grankom, prípadne polejeme roztopenou čokoládou.

Vyskúšaj tento recept na nepečený krémeš z Lavašu aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.
Leave a Reply