Falošný lavaš krémeš

Všetci veľmi dobre poznáme starú dobrú klasiku – krémeš z lístkového cesta, dvojitou luxusnou náplňou a čokoládovou polevou na povrchu. Ja som skúsila pripraviť krémeš na trochu iný spôsob a to konkrétne s použitím lavaš chlebíka namiesto lístkového cesta a bez pečenia. Ako sa to celé nakoniec podarilo? Poďte sa so mnou na to pozrieť 🙂

Čo na to budeš potrebovať?

  • 3 pláty pšeničného lavašu
  • 1 krém Ole
  • 300 ml mlieka/vody
  • 250 g jemného tvarohu/mascarpone
  • 200 g kyslej smotany
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • cukor podľa chuti
  • roztopená čokoláda alebo granko na ozdobenie

Postup:

  1. Z lavaša vyrežeme pláty podľa rozmeru plechu (ja som použila plech s rozmerom 35×25 cm), tak, aby sme mali pripravené 3 pláty.
  2. Do misky nalejeme studené mlieko/vodu a vymiešame v ňom krém Olé (môžeme použiť aj klasický pudingový prášok a puding tradične uvariť, krém Olé slúži ako skvelá náhrada keď nemáme veľa času na prípravu).
  3. Hotový puding dosladíme podľa chuti a zmiešame spolu s tvarohom a kyslou smotanou.
  4. V druhej miske si vyšľaháme tuhú šľahačku zo smotany na šľahanie a cukrom podľa chuti (pozor, aby sme šľahačku nešľahali príliš dlho!).
  5. Na dno plechu položíme na seba 2 pláty lavašu, na ktorý rovnomerne nanesieme pudingový krém. Následne na pudingový krém rozotrieme vyšľahanú šľahačku, ktorú na záver zakryjeme tretím plátom lavašu.
  6. Krémeš necháme v chladničke odstáť cez noc (aspoň 6 hodín).
  7. Pred podávaním koláč posypeme grankom, prípadne polejeme roztopenou čokoládou.
Vyskúšaj tento recept na nepečený krémeš z Lavašu aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Zdieľaj tento článok:

Leave a Reply