Avotoast

Raňajky by mali byť pre každého časť dňa, kedy si nájdeme trochu času pre seba a doprajeme si bohatý prísun vitamínov, aby sme boli cez deň plní energie. Avotoast, resp. opečený toast s avokádovou nátierkou a volským okom, je na to ako stvorený!

Čo na to budeš potrebovať?

  • 1 zrelé avokádo
  • 2 strúčiky cesnaku
  • šťava z polovice citróna
  • 1 paradajka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • vajce

Postup:

  1. Avokádo rozpolíme, vyberieme jadro, lyžicou vydlabeme dužinu do misky a vidličkou popučíme na jemno.
  2. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, citrónovú šťavu a paradajku nakrájanú na malé kocky.
  3. Osolíme, okoreníme a poriadne premiešame.
  4. Chlieb pripravíme v hriankovači/toastovači a na panvici si pripravíme volské oko.
  5. Na toast natrieme avokádovú nátierku a položíme na ňu hotové volské oko.

Spojenie avokáda a vajíčka je chuťovo úplne úžasné. Navyše ti pripraví skvelý štart do nového dňa 🙂

Avotoast
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie raňajkové inšpirácie, klikni TU.

Zdieľaj tento článok:

Leave a Reply